חומרים:
1/2 חבילה בצק עלים (מוכן) מפשירים במקרר
2 תפוחי עץ מסוג סמית
1 כפית קינמון
1 כפית לימון טרי
4 כפות סוכר
1 כפית קמח/ פרורי לחם
1 ביצה להברשת המאפים
אבקת סוכר להגשה
אופן הכנה:
המילוי:
מקלפים את התפוחים חותכים לחצי מנקים מהליבה ופורסים דק שמים בקערה , מוסיפים סוכר, קינמון, לימון וקמח
מערבבים מעט.
מרדדים מעט את הבצק עלים (על משטח מקומח) אני עובדת על נייר אפייה זה פחות מלכלך ורצוי שהבצק יהיה קר כך קל יותר לעבוד אתו.
חותכים את הבצק למלבנים בגובה 5 ס"מ ואת המלבנים לריבועים באורך 5 ס"מ , מניחים על כל ריבוע באמצע 4 פרוסות של תפוחים סוגרים למלבן ומהדקים את הקצוות , מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה , מברישים את המאפים עם ביצה ואופים בתנור חם בחום 180 מעלות עד להזהבת המאפים, כ-1/2 שעה, מוצאים מקררים מעט מפזרים אבקת אפייה ומגישים , כשהמאפים חמימים הם פשוט נהדרים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה