יום חמישי, 13 בספטמבר 2012

ריבת קרעה




ריבת קרעה היא ריבה עשוייה מדלעת לבנה בצורת בקבוק (ספק קישוא ספק דלעת) אני מוסיפה לה גם תרמילי הל שלמים שמוסיפים טעם נפלא ,

את הריבה טעמתי לראשונה אצל דודה  תמר (דודה של בעלי) אשר מכינה את כל המאכלים העירקים האותנטים  מכל הלב ובאהבה גדולה .

לריבה יש בעל טעם מיוחד שאי אפשר לתאר  פשוט מעדן !!
חומרים:
3 יחידות קרעה במשקל 1.2 ק"ג (שיהיו קשות )
800 גרם סוכר לבן (3/4 חבילה)
4 תרמילי הל שלמים
1/2 כוס מים
1 כף לימון

אופן הכנה :
מקלפים את הקרעות חוצים לחצי וחותכים לקוביות לא גדולות (הקרעה צריכה להיות לבנה כשחוצים אותה והגרעינים שקופים) אני משאירה את הגרעינים הם לא מורגשים , שמים בסיר גדול (כ-7 ליטר) , מוסיפים סוכר, חצי כוס מים
ותרמילי הל, מבשלים על אש בנונית כ-10 דקות , מנמיכם ומבשלים כ-1.5 שעות (מוצאים קצף אם יש) עד שהריבה מסמיכה והקרעה שקופה , מוסיפים כף לימון מערבבים ומכבים את האש , מקררים ונהנים (לשמור במקרר בצנצנת שעברה עיקור כלומר לשפוך מים רותחים לצנצנת (לשים מתחת לצנצנת מגבת כדי שלא תתנפץ) 









 

אין תגובות: