יום שישי, 16 בדצמבר 2011

קובה סלק







קובה  סלק תבשיל נהדר של קובות סולת עם מילוי בשר, מבושלות במרק סלק חמוץ מתוק עם צבע משגע מוגש ליד אורז לבן חם, ארוחת צהריים מעולה, עשיית הקובות לא קשה (צילמתי את התהליך)

חומרים : כ- 20  קובות

1/2 ק"ג סולת
1 כפית שטוחה מלח
2 כוסות מים
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
חופן פטרוזליה קצוצה
2 כפות פרורי לחם,
1 בצל בינוני מגורד גס
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בהרט לקובה(תבליני פרג)
1 גבעול סלרי חתוך קטן

חומרים למרק:
5 סלקים
2 כפות שמן
1 בצל בינוני
1 לימון טרי
3 כפות סוכר
1 כף מלח
1 כף רסק עגבניות
2 גבעולי סלרי (כולל העלים) קצוצים גס

אופן הכנת המרק :
מקלפים את הסלק , חותכים לרבעים ואת הרבעים לפרוסות דקות .
בסיר גדול כ-7 ליטר שמים 2 כפות שמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים על להבה בינונית עד להזהבה מוסיפים את הסלקים שחתכנו והסלרי, מוסיפים מים עד כ-3/4 הסיר מביאים לרתיחה ומבשלים כ-1/4 שעה לאחר מכן מוסיפים מיץ מלימון 1, 1 כף מלח 3 כפות סוכר ו1 כף רסק , מנמיכים את האש ומבשלים כ-1/2 שעה עם מכסה סגור, לאחר החצי שעה טועמים ומתקנים תיבול המרק צריך להיות חמוץ מתוק.

בזמן שהמרק מתבשל נכין את הקובות:

בקערה שמים את הסולת ומוסיפים כפית שטוחה מלח מערבבים מוסיפים כוס מים מערבבים ומתחילים להוסיף את הכוס השניה בהדרגה ולפי הצורך עד שמקבלים בצק שאינו יבש ולא נדבק לידיים (הבצק לח ) מניחים בצד.

בקערה שמים בשר טחון, בצל מגורד, 2 כפות פירורי לחם, פטרוזיליה קצוצה, סלרי קצוץ ,1/2 כפית מלח, 1/2 כפית בהרת לקובה,1/4 כפית פלפל שחור לערבב עד לקבלת תערובת אחידה, ליצור כדורים בגודל כדור פינג פונג להניח בצלחת שטוחה בצד.

הרכבת הקובות:
מניחים קערית קטנה עם מים לידכם מרטיבים את הידיים מעט, לוקחים חתיכה בגודל כדור פינג פונג מבצק הסולת
ומשטחים על היד(ראה צילום) מניחים כדור בשר על הבצק , סוגרים את הבצק על כדור הבשר ומגלגלים לכדור , מניחים על גבי צלחת רטובה מעט ,( מכינים את כל הקובות בידיים רטובות) , כשכל הקובות מוכנות, מוסיפים אותם למרק הרותח אחת אחת, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-1/2 שעה .
מגישים עם אורז לבן ומתענגים
























אין תגובות: