הכמות ל-35 עוגיות.
150 גרם חמאה (להוציא מהמקרר כ- 10 דקות לפני ההכנה)
2 כוסות קמח רגיל (כוס חד פעמית שתיה קרה)
1/4 כוס סוכר לבן
1 כף מי ורדים (לא תמצית)
2 כפות חלב קר
מילוי:
חבילה תמרים בוואקום (לא ממרח)
מעט קינמון
אופן הכנה :
בקערה לשים את החמאה, 1/4 כוס סוכר, 1 כף מי וורדים, 2 כפות חלב ולערבב עם מזלג עד לקבלת בצק אחיד לכסות בניילון ולהכניס למקפיא ל- 15 דקות (או חצי שעה למקרר)
מילוי:
לקחת חתיכה מהתמרים וליצור נקניק ארוך בעובי 1.5 ס"מ ליצור כ-8 נקניקי תמרים , לשים על צלחת לפזר מעל מעט קינמון וולשמור במקרר.
אופן הכנה:
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים , מרדדים על גבי נייר אפייה מקומח חצי מהבצק למלבן דק בערך 1/2 ס"מ , מניחים "נקניק" תמרים בקצה הבצק מגלגלים על התמרים גילגול אחד ועוד חצי גלגול , חותכים עם סכין לאורך המלבן כך שאנו מקבלים נקניק בצק ארוך במילוי תמרים,
חותכים את הבצק הארוך לאצבעות באורך 5 ס"מ (כ-4 אצבעות) מסדרים על מגש עם נייר אפייה עם רווחים קלים
יוצרים צורת פסים על האצבעות בעזרת מזלג : מניחים את שיני המזלג על העוגיה ולוחצים בעדינות מתקבלת דוגמא יפה של פסים .
אופים בחום 180 מעלות כ- 20 דקות עד שמזהיב בלבד, מוצאים לקרור , ומתענגים ליד הקפה .
(העוגיות טעימות יותר כשהן קרות , לשמור במקרר.
תגובה 1:
העוגיות האלה מוצאות חן בעיני.
אני מסיירת עכשיו בבלוג שלך :)
מאד אוהבת עוגיות תמרים, והן קצת שונות ממה שאני מכירה.
מאד מתאימות גם לראש השנה שמתקרב :)
הוסף רשומת תגובה