יום שלישי, 21 באוגוסט 2012

מקרון שקדים




מקרון עוגיה טעימה טעימה שהכנתי עם אבקת סוכר חום (שנרכשה בטעות) ועשתה רק טוב למקרונים
זו הגירסה שלי לעוגיה המדהימה הזו .


חומרים :כ- 25 עוגיות .

2.1/2 חבילות של אבקת סוכר חום (של מימונס) 250 גרם
100 גרם +3 כפות שקדים טחונים
1 כפית נס קפה
4 חלבונים של ביצה L
3/4 כוס סוכר

למלית שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
5 כפות שמנת מתוקה

למלית שוקולד לבן:
100 גרם שוקולד לבן
4 כפות שמנת מתוקה

אופן הכנה:
יבשים : מסננים לתוך קערה את האבקת סוכר, הנס קפה, והשקדים .

מקציפים את החלבונים במהירות בינונית וברג שיש קצת בועות מוסיפים לאט לאט את ה-3/4 כוס סוכר (צריך סבלנות, ולא להגביר את מהירות המיקסר) מקציפים עד לקבלת קרם מבריק אך לא קשה כמו שמנת רכה.

מפסיקים את פעולת ההקצפה ומוסיפים 2 כפות מתערובת היבשים לקצף ומערבבים עם מרית/לקקן עד שהתערובת אחידה , ממשיכים להוסיף בכל פעם 2 כפות מתערובת היבשים ומערבבים בעדינות עד שכל המסה אחידה (מתקבל קרם לא אורירי ולא דליל), מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול, מניחים נייר אפייה על תבנית ומזלפים עיגולים קטנים , מניחים בצד ל-1/2 שעה , מחממים תנור ל-150 מעלות ואופים כ-12 דקות ,מוצאים ומקררים .

קרם שוקולד: מחממים במיקרוגל את השוקולד המריר והשמנת מתוקה מביאים להמסת השוקולד וקבלת קרם אחיד ומקררים במקרר.

קרם שוקולד לבן : מחממים במיקרוגל את השוקולד הלבן והשמנת מתוקה מביאים להמסת השוקולד וקבלת קרם אחיד ומקררים במקרר.

הרכבת העוגיות:
מניחים עם כפית מהמלית שהכנו  על עוגיית מקרון אחת ומצמידים לקרם עוגיה שנייה ויוצרים סנדוויץ' .
שומרים במקרר!!!

חלק מהעוגיות נזללו עוד לפני שהוספתי את המילוי!!!


















אין תגובות: