יום שישי, 24 באוגוסט 2012

עוגיות אגוזים שטוחות

עוגיות פריכות וקלות להכנה עם ניחוח מי ורדים בשילוב אגוזים מתובלים  בקינמון והל תענוג !

הכמות ל-35 עוגיות.

100 גרם חמאה (להוציא מהמקרר כ- 10 דקות לפני ההכנה)
 1.1/2 כוסות קמח רגיל (כוס חד פעמית שתיה קרה)
1/4 כוס סוכר לבן
1 כף מי ורדים (לא תמצית)
2 כפות חלב קר

ציפוי:
250 גרם אגוזי מלך קצוצים
1/4 כפית הל טחון
1/4 כפית קינמון
3 כפות סוכר

אופן הכנה :
בקערה לשים את הקמח  החמאה, 1/4 כוס סוכר, 1 כף מי וורדים, 2 כפות חלב ולערבב עם מזלג עד לקבלת בצק אחיד לכסות בניילון ולהכניס למקפיא ל- 15 דקות (או חצי שעה למקרר)

מילוי:
לערבב בקערה  אגוזים קצוצים עם הסוכר, הקינמון, וההל.

אופן הכנה:
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים , מרדדים על גבי נייר אפייה מקומח 1/3 מהבצק למלבן דק בערך 1/2 ס"מ ,
 מפזרים 1/3 מכמות האגוזים בעדינות מהדקים את האגוזים עם היד לתוך הבצק.

חותכים את הבצק הארוך למלבנים ברוחב  2 ס"מ  (כ-2 אצבעות) מסדרים על מגש עם נייר אפייה עם רווחים קלים.
אופים בחום 180 מעלות כ- 20 דקות עד שמזהיב בלבד, מוצאים לקרור , ומתענגים ליד הקפה .



 


 














אין תגובות: