עוגיות פריכות וקלות להכנה עם ניחוח מי ורדים בשילוב אגוזים מתובלים בקינמון והל תענוג !
100 גרם חמאה (להוציא מהמקרר כ- 10 דקות לפני ההכנה)
1.1/2 כוסות קמח רגיל (כוס חד פעמית שתיה קרה)
1/4 כוס סוכר לבן
1 כף מי ורדים (לא תמצית)
2 כפות חלב קר
ציפוי:
250 גרם אגוזי מלך קצוצים
1/4 כפית הל טחון
1/4 כפית קינמון
3 כפות סוכר
אופן הכנה :
בקערה לשים את הקמח החמאה, 1/4 כוס סוכר, 1 כף מי וורדים, 2 כפות חלב ולערבב עם מזלג עד לקבלת בצק אחיד לכסות בניילון ולהכניס למקפיא ל- 15 דקות (או חצי שעה למקרר)
מילוי:
לערבב בקערה אגוזים קצוצים עם הסוכר, הקינמון, וההל.
אופן הכנה:
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים , מרדדים על גבי נייר אפייה מקומח 1/3 מהבצק למלבן דק בערך 1/2 ס"מ ,
מפזרים 1/3 מכמות האגוזים בעדינות מהדקים את האגוזים עם היד לתוך הבצק.
חותכים את הבצק הארוך למלבנים ברוחב 2 ס"מ (כ-2 אצבעות) מסדרים על מגש עם נייר אפייה עם רווחים קלים.
אופים בחום 180 מעלות כ- 20 דקות עד שמזהיב בלבד, מוצאים לקרור , ומתענגים ליד הקפה .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה