יום שישי, 9 בדצמבר 2011

פאי משמשים וקרם וניל


פאי משמשים וקרם וניל


עוגה יפהיפיה קלה וטעימה השילוב בין הפאי המתוק קרם הוניל המשובח וחמצמצות המשמש יוצר טעם מיוחד ומשגע
הפאי קל להכנה רצוי להכין את העוגה יום לפני ההגשה .

חומרים :תבנית פאי קוטר 26
1 אסטנט פודינג וניל צרפתי (של אוסם יצא מעולה!!)
1 גביע שמנת חמוצה
1/2 כוס חלב
1 כף סוכר
1 שמנת מתוקה (להקצפה)
1 קופסה משמשים משומרים בסירופ
2 כפות ריבת משמש מדוללות במעט מים רותחים

חומרים לבסיס הפאי
150 גרם חמאה
1.1/4 כוסות קמח תופח
1/3 כוס סוכר
3 חלמונים (צהוב)
3 כפות שקדים טחונים

אופן הכנה:
לשים בקערה  את כל החומרים ולערבב עם מזלג עד לקבלת פרורים בלבד (לא ללוש בידיים) לשטח על תבנית  הפאי להקפיא ל- 4 שעות להוציאא ולאפות בחום 180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה להוציא מהתנור ולהניח לבסיס להתקרר.

אופן הכנת הקרם:

בקערת המיקסר לשים שמנת מתוקה, חצי כוס חלב, איסטנט פודינג וניל צרפתי ולהקציף עד לקבלת קצפת רכה להוסיף את כף הסוכר והשמנת החמוצה להמשיך להקציף עד לקבלת קצפת אחידה לשמור במקרר .

להרכבת העוגה :
לפרוס את המשמשים לפרוסות דקות ולפזר על הפאי שהתקרר בצורה יפה  (ראה את התמונה ) או איך שאוהבים
מרוח מעל המשמשים  חצי מכמות קרם הוניל ולשטח יפה. לפזר שוב משמשים בצורה מעגלית מסביב לפאי (לא על כל הפאי, ראה בתמונה.
להכניס את יתרת הקרם לשקית זילוף עם צנטר 10 (פייה) ולזלף פרחים בצורה מעגלית

לשים בקערית את ריבת המשמשים להוסיף 2 כפות מים רותחים לערבב ולהבריש בעדינות את המשמשים (שנמצאים על גבי העוגה ) בכך אנו יוצרים ברק ע"ג המשמשים.

לקרר במקרר לפחות 12 שעות (בזמן הזה כל הטעמים מתמזגים)

סידור המשמשים לפני מריחת הקרם




















2 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

סיגל היקרה
הפאי נראה מדהים ובטח הוא גם טעייים :-) אני חושבת לעשות אותו מחררר לחברות שלי ;)
יש לי שאלה, לא מצאתי בסופר משמשים משומרים :/ במה אפשר להחליף ??! אני יכולה להשתמש באפרסקים משומרים??!
תודה לך על כל המתכונים הנהדרייים ..

סיגל ברמר אמר/ה...

היי
תודה רבה שמחה שאהבת , מצטערת על האיחור בתגובה הבלוג הזה פחות פעיל יש לי בלוג נוסף מצרפת קישור http://www.tapuz.co.il/blog/net/userblog.aspx?foldername=SIGALB18

ולשאלתך אפשר בהחלט להחליף באפרסקים משומרים
שבוע נפלא
ביגל