פרגית עסיסית במשרה של דבש,סויה,וצילי מעדן מתוק חריף טעים ביותר וקל מאוד להכנה:
(אפשר להשתמש גם בחזה עוף.
חומרים:
1/2 ק"ג סטייק פרגית פרוס לחצי ונקי משומן
2 כפות רוטב סויה מתוק
1 כפית דבש,
1 כף סוכר חום,
1/4 כוס שמן קנולה/סויה
1/2 שן שום מגורדת דק
2 כפות רוטב צילי מתוק,
1/2 כפית צ'ילי גרוס (אפשר גם פחות)
קמצוץ מלח
לקישוט:
גבעול של בצל ירוק החלק הירוק בלבד קצוץ לטבעות.
אופן הכנה:
בקערה שמים את 2 כפות סויה מתוקה, 2 כפות רוטב צילי מתוק, 1 כפית דבש, 1 כף סוכר חום, 1/4 כוס שמן קנולה,
1/2 שן שום מגורדת דק, 1/2 כפית צ'ילי גרוס, קמצוץ של מלח, מערבבים היטב , מוסיפים את הפרגיות החציויות והנקיות משומן מערבבים היטב (לצפות את כל הפרגיות) להניח במקרר ל-2 שעות לפחות.
לאחר ההשרייה מחממים סיר עם ציפוי טפלון על אש גבוהה שמים מעט מאוד שמן, כשהסיר חם מאוד מוסיפים את הפרגיות אחת ליד השניה (ללא הרוטב) וממתינים שהם יקבלו קצת צבע הופכים לצד השני, מוסיפים את רוטב המשרה של הפרגיות (האש עדיין גבוהה) ממתינים מספר דקות עד שכל המים מתאדים והרוטב הופך לקרמלי , הופכים שוב את הפרגיות ומשגיחים כל הזמן שהרוטב לא ישרף , הפרגיות מוכנות כשאין נוזלים בסיר והפרגיות מקורמלות היטב, מוצאים לצלחת הגשה ומפזרים מעל בצל ירוק , אוכלים חם .
השריית הפרגיות ברוטב |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה