עוגת אגסים ושקדים נהדרת ופשוטה להכנה
תבנית קפיצית 26
חומרים:
1.1/4 כוסות קמח ( כוס חד פעמית שתיה קרה)
1/2 כוס שקדים טחונים 1.1/4 כוסות קמח ( כוס חד פעמית שתיה קרה)
100 גרם חמאה (להוציא מקרור כ- 7 דקות לפני ההכנה)
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
1/2 שקית אבקת אפיה
1 כוס שמנת מתוקה (כוס חד פעמית שתיה קרה)
1 סוכר וניל
4 אגסים (לא בשלים מדי)
אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה :
לקלף את האגסים, לחצות אותם לחצי ולהוציא את הליבה (גרעינים ) שלהם לשים בקערה עם מים (שלא ישחירו)
בקערת מיקסר מערבבים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית להוסיף את תמצית הוניל והביצים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
להוסיף ידנית את מחצית מהקמח ומחצית מהשמנת המתוקה לערבב בעדינות עד למסה אחידה ,להוסיף את יתרת השמנת הקמח והשקדים, להוסיף את אבקת האפיה, לערבב רק עד שהתערובת אחידה (לא לערבב יותר מידי).
לשמן את תבנית האפיה במעט חמאה/שמן לחמם תנור לחום 180 מעלות.
להעביר את תערובת העוגה לתבנית בצורה אחידה, לסדר מעל העוגה את חצאי האגסים, לפזר על האגסים את הסוכר וניל,
לאפות בתנור כ-30 דקות, לאחר ה-30 דקות לכסות את העוגה עם נייר אפיה (כי היא משחימה מהר) ולאפות עוד כ-15 דקות . העוגה מוכנה כשקיסם ננעץ בה ויוצא יבש.
לפני האפיה |
לאחר הקרור יש לאחסן במקרר
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה