יום שני, 9 בינואר 2012

ריבועי פילו במילוי פטה,תרד ,עגבניות וחציל


מתכון שלקחתי מהספר של בני סיידא ואבי ביטון -מבשלים- מתכון מצויין  הוספתי למתכון המקורי חציל קלוי ובזיליקום
(אני מאודדד אוהבת חצילים ובזיליקום  בנפרד וכל אחד לחוד ) יצא מ ד ה י ם .

חומרים :
12 יחידות עלי פילו
1 חבילה תרד טרי רחוץ
2 שיני שום קצוצות
1 חציל
3 עגבניות קלופות וקצוצות
עלים מ-2 גבעולי תימין
כ-4 עלי בזיליקום קצוצים גס
1/2 כפית פלפל צ'ילי יבש וגרוס
250  גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
4 כפות שמן למריחה (הוספתי 2 כפות)

אופן הכנה :
לפרוס את החציל לעיגולים בעובי 4 ס"מ להמליח ולהבריש בשמן קנולה (משני הצדדים) לסדר על גבי תבנית אפיה עם נייר אפיה  ולאפות בתנור במצב גריל עד להשחמה , לאחר שצד אחד השחים הופכים ומשחימים את הצד השני.להוציא ולקרר

מילוי:
מחממים במחבת 2 כפות שמן , מוסיפים את העגבניות הקלופות והקצוצות ,השום הקצוץ התימין והתרד מתבלים במלח, ובצ'ילי , מטגנים דקה על אש גבוהה מסירים מהאש מוסיפים את גבעולי הבזילקום הקצוצים ומצננים.

הרכבת המאפים:
מניחים על משטח עבודה עלה פילו מברישים אותו בשמן עליו מניחים עוד עלה ומברישים קלות בשמן, חותכים את העלים  ל--4 חלקים שווים במרכז כל ריבוע מניחים כפית מתערובת העגבניות והתרד מעליה 3 או 4 קוביות גבינת פטה ו-1 חציל קלוי מקפלים את עלי הפילו בצורת מעטפה שמים בתבנית (מרופדת בנייר אפיה )כשהתפר כלפי מטה , ממלאים את כל עלי הפילו באותה צורה , מורחים את הבצק במעט שמן ואופים בתנור שחומם מראש בחום 180 מעלות כ-12 דקות או עד שהמאפים מזהיבים מגישים חם ומתענגים.  









אין תגובות: