גביניות שמרים ריחניות שמנמנות וטעימות טעימות עם מילוי של גבינה צימוקים ווניל שילוב מנצח.
חומרים:
יוצאות כ- 3 תבניות של תנור
3/4 ק"ג קמח
100 גרם חמאה רכה
1 כוס חלב חמים
3/4 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
חצי מנה שמנת חמוצה
1/4 כוס מים
25 גרם שמרים (חצי קוביה)
1/2 כפית סוכר
מילוי
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 גביע שמנת חמוצה
1 חלמון
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס צימוקים בהירים
1 איסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה :
בספל לשים 25 גרם שמרים, להוסיף 1/4 כוס מים וחצי כפית סוכר לערבב עד להמסת השמרים, להניח בצד ל-10 דקות.
בקערת מיקסר עם וו לישה לשים: 3/4 ק"ג קמח, 3/4 כוס סוכר ,לערבל מעט ולהוסיף את השמרים, החלב, החמאה הרכה, חצי שמנת חמוצה, 2 ביצים, 1 כפית תמצית וניל לערבל כ-2 דקות, להוסיף את 1/4 כפית המלח ולערבב עד לקבלת בצק אחיד רך ונעים (אם הבצק קשה להוסיף מעט חלב.) לכסות את קערת הבצק ולהניח במקום חמים (בתוך המיקרוגל או התנור) ל-1 שעה , הבצק לא מכפיל את עצמו אך הוא תופח יפה.
לאחר שעה להכין את המילוי : לשים את הגבינה, השמנת החמוצה, וחצי כוס הסוכר בקערה ולערבב להוסיף 1 כפית תמצית
וניל ולערבב, להוסיף את אבקת איסטנט פודינג וניל ולערבב להוסיף צימוקים וחלמון ביצה ולערבב עד שהתערובת חלקה .
הכנת הגביניות:
על משטח השיש להניח נייר אפיה ולקמח אותו, לקחת 1/3 מכמות הבצק ולרדד בעזרת מערוך על גבי נייר האפיה לעלה דק (בגודל נייר האפיה ) לחתוך את הבצק לריבועים בגודל 10 ס"מ , מניחים במרכז כל ריבוע כפית גדושה של המלית .
לוקחים 2 פינות מנוגדות של הריבוע ומחברים/צובטים אותם (אל מנת שלא יתפרקו) (ראה צילום) סוגרים את שתי הפינות הנוספות , נוצרה לנו גבינית בצורת מעטפה (ראה צילום).
מסדרים על תבנית עם נייר אפיה את הגביניות ומתפיחים כ-1/2 שעה , מברישים בביצה טרופה ואופים בחום 180 מעלות כ-20 דקות עד שהגביניות מזהיבות/משחימות. מוצאים ומקררים, בעת ההגשה מפזרים אבקת סוכר
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה