לחם עם בירה שחורה טעים דחוס וריחני אפשר להוסיף כל תבלין שאוהבים קל להכנה ומהיר
מתכון שקיבלתי משלמה פלינט (מקור המתכון לא ידוע לו )
חומרים:
תבנית אינגליש קייק ארוכה
1 קמח אוסם תופח קטן
1 בקבוק של בירה שחורה מתוקה (330 מ"ל)
(זה יוצא 2 כוסות חד פעמיות שתיה קרה )
1 כפית מלח שטוחה
1 כף זעתר טרי
חופן זיתים ירוקים חצויים לחצי
1 בצל חתוך גס
2 כפות גרעני חמניה (קלופות לא קלויות)
2 כפות קוואקר ( שלם לא איסטנט)
אופן הכנה :
בסיר קטן מטגנים את הבצל ב-1 כף שמן עד להזהבה ומקררים,
במיקסר עם וו לישה שמים קמח אוסם קטן , בירה שחורה, מלח ומערבבים עד לקבלת בלילה נוזלית , מוסיפים זיתים, זעתר, בצל מטוגן, 2 כפות קווקר, 2 כפות גרעיני חמניה , מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (היא נוזלית זה בסדר).
מניחים נייר אפיה על גבי תבנית האינגליש קייק משמנים אותה במעט שמן ,מעבירים את הבלילה של הלחם לתבנית ומניחים בצד למנוחה, לכסות במגבת ל1- שעה ,לאחר מכן לפזר מעט קוואקר,קצח, שומשום, על הלחם.
ולחמם תנור לחום 180 מעלות (אפיה רגילה לא טורבו ) לשים תבנית עם מים בתחתית התנור , להכניס את הלחם לאפייה כ-35 דקות, לאחר מכן להוציא את תבנית המים מהתנור ואת הלחם מהתבנית ומנייר האפיה, להמשיך לאפות עוד כ- 15 דקות (עד שנועצים קיסם והוא יוצא נקי) מוציאם מהתנור ומניחים על גבי רשת עד לקרור מוחלט
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה