לכל חובבי השוקולד המריר זה הפינוק המושלם ובתוספת פקאן מסוכר לא צריך יותר עונג צרוף
חומרים:
300 גרם שוקולד מריר (השתמשתי ב200 גרם בשוקולד 70% מוצקי קקאו 100 גרם 60%)
200 מ"ל שמנת מתוקה
20 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2 כפיות ליקר פרינג'ליקו
100 גרם פקאן מסוכר (שלמים)
אבקת קקאו לקישוט
ו/או אגוזים טחונים
אופן הכנה:
בקערה שמים את השוקולד המריר , בסיר קטן מחממים את השמנת מתוקה על סף רתיחה (לא להרתיח) , לשפוך את השמנת החמה על השוקולד המריר ולהמתין 5 דקות , לערבב את התערובת , להוסיף את הליקר ולערבב היטב עד שהשוקולד נמס ונוצרת בלילה חלקה, זה הזמן להוסיף את המחאה לערבב שוב עד להמסת החמאה בשוקולד, להניח בצד
ל-20 דקות לכסות בניילון נצמד ולשמור במקרר , למחרת להוציא את הקערה כ-1 שעה בטמפרטורת החדר, התערובת קצת קשה יש לפורר אותה בעזרת מזלג (לא לדאוג זה יסתדר) לקחת כף שטוחה מהשוקולד ןלהניח ביד לשטח לאליפסה , לשים את אגוז הפקאן באמצע ולסגור את השוקולד על הפקאן (ראה צילום ) נוצר לנו טראפלס לא סימטרי זה כל היופי.
בקכרה עמוקה שמים כ-2 כפות קקאו , מניחים את הטראפלס בתוך קערת הקקאו ומנערים את הקערה מעט כך שהקקאו יצפה את הטראפלס , מעבירים לכלי איחסון ומתענגים (אפשר לשמור במקרר במידה והכל לא התחסל.
אפשר לצפות את הטראפלס באגוזים קצוצים .
למי שלא אוהב את השוקולד שלו מאוד מריר יכול לעשות את הקינוח עם שוקולד מריר רגיל 200 גרם שקולד מריר ו-100 גרם שוקולד חלב.
הוספת השמנת החמה לשוקולד |
לאחר לילה במקרר |
הכנת הטראפלס |
לפני הכניסה לקקאו |
ציפוי בקקאו |
![]() |
ציפוי באגוזים |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה