עוגיות חמאה ושקדים פרוסים את המתכון קיבלתי מגל אברג'יל (מתכון של אמא שלה אתי) עוגיות טעימות קריספיות ומפתיעות, השקדים הפרוסים נותנים לעוגיות מרקם מדהים, הריח של העוגיות בזמן האפייה משגע!
העוגיות קלות להכנה ומצויינות לקפה של אחר הצהריים /
חומרים: כ-40 עוגיות
100 גרם חמאה (להוציא מהמקרר כ-10 דקות לפני האפיה)
2 שקיות סוכר וניל
2 כפיות תמצית וניל אמיתי
5 כפות סוכר
3.1/2 כפות מים
200 גרם שקדים פרוסים
1.1/4 כוסות קמח רגילׁכוס חד פעמית שתיה קרה)
אופן הכנה:
בקערה שמים חמאה, סוכר וניל, 3 כפות סוכר, 3.1/2 כפות מים מים, בעזרת מזלג לערבב את התערובת כ-1 דקה להוסיף את הקמח להמשיך לערבב עד לקבלת פרורים גדולים , להוסיף את ה-200 גרם שקדים ולערבב בעדינות עד שהבצק והשקדים התאחדו (לא לערבב יותר מידי אחרת העוגיות לא יצאו פריכות) .
להניח נייר אפיה על מגש התנור וליצור עוגיות בגודל של קצת יותר מגולה, לשטח אותם לצורת אליפסה לעובי פחות מ-1 ס"מ (ראה צילום).
לחמם תנור מראש לחום 180 מעלות, לאפות כ-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.בזמן האפייה העוגיות שומרות על צורתן ולא תופחות .
להוציא מהתנור להמתין 5 דקות ולהניח את העוגיות על גבי רשת לקרור מלא (הם הכי טעימות קרות!) לשמור בכלי אטום (לא בקרור).
במתכון המקורי יש לפזר אבקת סוכר אבל אני אהבתי אותם כמו שהם.
הבצק מוכן להכנת העוגיות |
עוגיות בצורת אליפסה |
לפני האפיה |
לאחר האפיה |
עם אבקת סוכר למי שרוצה |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה