חמוצים עירקים מחללה טעמים לא משמינים וקלים להכנה
חומרים:
6 יחידות לפת (לרחוץ היטב לא לקלף)
4 יחידות סלק אדום מקולף
6 כפות חומץ
3 צנצנות (בנפח של 1 ליטר כל אחת )
מלח רגיל
אופן הכנה:
לעקר את הצנצנות כלומר: להרתיח מים בקומקום לשפוך לתוך הצינצנות ולרוקן . להניח בצד
חותכים את הלפת לחצי ואת החצי לפרוסות בעובי קצת פחות מ-1 ס"מ (ראה תמונה )
חותכים את הסלק באותה צורה,
מתחילים למלא את הצנצנת בשכבות: שכבה סלק (2-3 פרוסות ) ושכבה לפת( 4-5 פרוסות ) דוחסים כמה שאפשר,
לאחר שהצנצנות מלאות מוסיפים לכל צנצנת כוס מים קרים וכפית מלח גדושה , כמה שנכנס לכם.
בסוף מוסיפים 2 כפות חומץ לכל צנצנת וסוגרים .
מניחים על אדן החלון או על השיש במטבח (זה מאוד יפה) בערך כשבוע ימים (לבדוק אם החמוצים מוכנים לאחר 4 ימים )
חשוב!!! לא להכניס ידיים לתוך הצנצנת , להוציא את החמוצים רק בעזרת מזלג נקי .
בדרך כלל החמוצים מוכנים כאשר כל הנוזל שבצנצנת הופך לבורדו/אדום .
לשמור במקרר.
![]() |
ביום הראשון והשני |
![]() |
החמוצים מוכנים |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה