עוגיות פקאן קריספיות במיוחד עם טעם אגוזי מעולה
100 גרם חמאה (להוציא מהמקרר כ-10 דקות לפני האפיה)
200 גרם אגוזי פקאן (לא קלוי )
1.1/4 כוסות קמח רגיל( כוס חד פעמית שתיה קרה)1 שקיות סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל אמיתי
4 כפות סוכר
4 כפות מים
אופן הכנה:
בקערה שמים חמאה, סוכר וניל,4 כפות סוכר, 4 כפות מים מים, בעזרת מזלג לערבב את התערובת כ-1 דקה להוסיף את הקמח להמשיך לערבב עד לקבלת פרורים גדולים , להוסיף את ה-200 גרם אגוזי פקאן ולערבב בעדינות עד שהבצק והאגוזים התאחדו (לא לערבב יותר מידי אחרת העוגיות לא יצאו פריכות) מתקבלת תערובת פרורית (כאילו חסר מים אבל לא להוסיף) לשים את התערובת הפרורית על גבי נייר אפיה ולעצב לנקניק ארוך לעטוף את הנקניק שנוצר בנייר האפיה ולהקפיא ל- 4 שעות או יותר , לפני האפיה לחתוך בעזרת סכין טובה את הבצק לעיגולים (בעובי קצת פחות מ-1 ס"מ) , גם אם העיגולים מתפרקים להדק אותם חזרה לצורת עיגול.
לחמם תנור לחום 180 מעלות , לסדר את העוגיות (אין צורך במרווחים) על גבי תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה ולאפות כ-17 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.בצדדים בזמן האפייה העוגיות שומרות על צורתן ולא תופחות .
להוציא מהתנור להמתין 5 דקות ולהניח את העוגיות על גבי רשת לקרור מלא (הם הכי טעימות קרות!) לשמור בכלי אטום (לא בקרור אפשר להקפיא אותן ולשלוף בשעת הצורך).
תערובת פירורית |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה