יום שני, 12 במרץ 2012

מלפפונים חמוצים במלח



מלפפונים חמוצים במלח עם שום שמיר ופלפל חריף טעם של בית

חומרים :
1 צנצנת (ליטר 1)
כ-10 מלפפונים טריים דקים וקטנים (כמה שאפשר)
4 שיני שום שלמות
צרור שמיר טרי שטוף
1 פלפל חריף חתוך (לא חובה)
2 כות חומץ
כ-5 כפיות מלח (כמה שיכנס)

אופן הכנה
לעקר את הצנצנת כלומר: להרתיח מים בקומקום לשפוך לתוך הצינצנת ולרוקן . להניח בצד
רוחצים את המלפפונים היטב (לא לקלף)
ממלאים את הצנצנת : שמים 2 שיני שום בתחתית הצנצנת עם מעט גבעולי שמיר ו-2 חתיכות פלפל חריף דוחסים את המלפפונים לצנצנת, צמודים אחד לשני כמה שאפשר, לשים את יתרת שיני השום, הפלפל החריף והשמיר .

לאחר שהצנצנת מלאה מוסיפים לצנצנת 1 כוס מים קרים וכפית ורבע מלח (כפית גדושה ), לצנצנת אחת נכנסות בערך 3 כוסות  מים ומלח .(אם חסר להוסיף ביחס של כפית ורבע מלח על כוס מים)
בסוף מוסיפים 2 כפות חומץ וסוגרים .

מניחים על אדן החלון או על השיש ממתינים בסבלנות שבוע או עד שהמלפפונים משנים את צבעם (לאחר 4 ימים אפשר לטעום אבל רק עם מזלג נקי ) כשהמלפפונים מוכנים מאחסנים במקרר.





המלפפונים מוכנים





אין תגובות: