לקראת הפסח אני מנסה לסיים את כל החמץ שיש לנו בבית כך נוצרו עוגיות השומשום,
עוגיות שומשום במתיקות עדינה פריכות וקריספיות מזכירות את השומשומיות של פעם אבל בלי הקושי בנגיסה העוגיות מהירות וקלות להכנה .
חומרים לכ-35 עוגיות
350 גרם שומשום
1 חלבון ביצה (לבן)
2 כפיות תמצית וניל איכותית
1/2 כוס סוכר רגיל
אופן הכנה:
לקלות את השומשום ע"ג מחבת/סיר שטוח (על הגז אש בינונית ) עד שיזהיב מעט (ללא שמן) לערבב מידי פעם על מנת שלא ישרף, כשמזהיב להניח לצינון בצד ל-10 דקות.
בקערה שמים:
חלבון ביצה, 2 כפיות תמצית וניל, 1/2 כוס סוכר לערבב עם מזלג עד שנוצר מעט מאוד קצף , להוסיף את השומשום ולערבב עד שכל השומשום עטוף בנוזל ,התערובת יוצאת דביקה ולחה.
לחמם תנור ל-180 מעלות לסדר נייר אפייה ע"ג תבנית אפיה של התנור ולהניח כפית מתערובת השומשום על גבי התבנית בצורת עיגול שטוח , אין צורך לשמור על רווחים העוגיות נשארות כמו שהן רק מזהיבות.
לאפות כ-14 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות (גם בתחתית ), להוציא ולצנן ,לשמור בכלי סגור ביטב
לא תפסיקו לנשנש אותם .
לפני האפיה |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה