עוגה נפלאה עם אגוזים ,ריבת חלב וקצפת עוגה עשירה בטעמים שמשתלבים מצויין ביחד..
חומרים: תבנית קפיצית 26
3/4 כוס קמח רגיל (כוס חד פעמית שתיה קרה)
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
1.1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 כפות שמן
1 אבקת אפיה
6 ביצים
חומרים למלית:
1 צנצנת ריבת חלב
2 שמנת מתוקה
2 איסטנט פודינג וניל
1.3/4 כוס חלב
2 שקיות זילוף חד פעמיות וצנטר מספר 10
סירופ סוכר:
1 כוס מים רותחים עם 2 כפות סוכר
אופן הכנה:
מפרידים את הביצים את החלבון (הלבן) לקערת המיקסר ואת החלמון (הצהוב) לקערית קטנה .
להוסיף לחלמון את תמצית הוניל אבקת האפיה ושלוש כפות שמן, לערבב היטב עם כפית עד שהתערובת נעשת בהירה ותפוחה .
להקציף את החלבון כ-3 דקות עד לקבלת קצף , להוסיף את הסוכר ולהקציף עד לקבלת קצף מבריק .
להוסיך ידנית את החלמון ולמערבב בתנועות קיפול בעזרת מרית (לקקן) עד לקבלת תערובת אחידה,
להוסיף את האגוזים הקצוצים והקמח בהדרגה ולערבב בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה .
לשמן היטב (זה חשוב למניעת הדבקות העוגה לתבנית) תבנית קפיצית קוטר 26 , לשפוך את התערובת על פני התבנית בצורה אחידה אפות בחום 180 מעלות כ-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ יוצא נקי.
מקררים את העוגה .
לקצפת:
בקערת מיקסר שמים 2 שמנת מתוקה, 1.3/4 כוס חלב,2 איסטנט פודינג וניל וכף ריבת חלב להקציף עד לקבלת קצף נוקשה, להוציא 5 כפות קצפת ולהכניס לשקית הזילוף עם צנטר פרח (לקישוט העוגה ) לשמור הכל במקרר.
להרכבת העוגה:
לחלץ את העוגה מהתבנית (לחתוך מסביב לתבנית עם סכין ) לחצות את העוגה לרוחב בעזרת סכין גדולה להרים את החצי בעזרת הכנסת צלחת שטוחה לתוך החתך שיצרנו ולהרים, להניח בצד על גבי הצלחת .
להכין את סירופ הסוכר: לערבב 1 כוס מים רותחים עם שתי כפות סוכר
להרטיב את מחצית העוגה בעזרת כף עם חצי כוס סירופ בצורה אחידה , למרוח קצת פחות ממחצית כמות הקרם קצפת על העוגה בצורה אחידה.
לשים את הצנטר בתוך שקית הזילוף ולהכניס את ריבת החלב לתוך השקית, לגזור את הקצה , ולזלף עיגול (כמו חישוק)
של ריבת חלב על גבי העוגה (קרוב לקצה העוגה ) ועיגול נוסף בחלק הפנימי של העוגה העיגולים מעל הקרם שמרחנו.
לשים את החצי השני של העוגה על החלק עם הקרם, להרטיב את העוגה בסירופ שנשאר,
לצפות את העוגה בחלק העליון ולצפות את הצדדים ביתרת הקצפת שנשארה לנו, ליישר את הקרם בעזרת סכין רחבה על פני כל העוגה .
הקישוט : לזלף פרח קצפת ופרח של ריבת חלב כמו בתמונה , לשמור במקרר רצוי כ-12 שעות לפני ההגשה .
.
לשים את החצי השני של העוגה על החלק עם הקרם, להרטיב את העוגה בסירופ שנשאר, להשאיר כ-4 כפות קצפת לזילוף הפרחים כקישוטלצפות את העוגה בקרם שנשאר , לישר את הקרם בעזרת סכין רחבה .
הקישוט: לזלף פרח קצפת ופרח של ריבת חלב, לשמור במקרר רצוי כ-12 שעות לפני ההגשה .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה