יום שבת, 7 באפריל 2012

עוגת שקדים לפסח


עוגת שקדים קוקוס ושוקולד בקצפת טעימה ומתאימה לפסח ולכל ימות השנה מתכון של אמא מרגו

חומרים:
6 ביצים
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כף ליקר אמרטו
1 אבקת אפיה
1 כפית נס קפה
1 כוס סוכר
1 כוס שקדים קצוצים דק
1 כוס קוקוס
100 גרם שוקולד מריר קצוץ/מגורד

להרטבת העוגה :
1 כוס מים (מהברז)
1 כפית נס קפה נמס

לציפוי:
1 שמנת מתוקה
1 אסטנט פודינג וניל
1 כפית נס קפה

אופן הכנה :

לשים בקערה: קוקוס,שוקולד קצוץ, 1 כוס שקדים  ואבקת אפיה.

להפריד את הביצים את החלבונים (הלבן) לקערת מיקסר את החלמונים (צהוב) לקערה קטנה .

להקציף את החלבונים עד שנוצר לנו קצף לבן, להוסיף את הסוכר בהדרגה שמתקבלת תערובת מבריקה וקשה,

מוסיפים לחלמונים את תמצית הוניל, הליקר ולערבב עם כף עד שהתערובת אחידה, להוסיף את תערובת החלמונים לחלבונים ולערבב ידנית בעדינות (בתנועות קיפול) עד לקבלת תערובת אחידה, להוסיף את תערובת השקדים ,שוקולד,קוקוס,ואבקת  האפיה (שהכנו בקערה ) בפעמיים לקפל לתערובת הביצים ולערבב בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.

לשמן במעט שמן תבנית אפייה בקוטר 26 לפזר את התערובת בצורה אחידה לתבנית לאפות בחום 180 מעלות כ-35 דקות או עד שהמאפה מזהיב/משחים ושקיסם שננעץ יוצא נקי.

לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור להמתין כ-10 דקות ,לערבב בכוס(חד פעמית שתיה קרה ),מים מהברז וכפית נס קפה נמס ולהרטיב את העוגה בצורה אחידה , לתת לעוגה להתקרר.

להקציף שמנת מתוקה איסטנט פודינג  וכוס חלב לקצפת אחידה , ולמרוח על העוגה פני כל העוגה את הקצפת

גרסת פרווה: להקציף שמנת צימחית של ריצ' עם 1 כוס חלב קוקוס או חצי כוס מים  ואיסטנט פודינג וניל
לשמור במקרר  כ- 8 שעות לפני ההגשה .





אין תגובות: