עוגה גבינת ושמנת נפלאה עם רוטב טופי מתוק מומלץ!!
העוגה טעימה יותר לאחר קרור של 12 שעות
חומרים: תבנית 26 מתפרקת
לבסיס :
1 כוס קמח
1 חלמון
1/4 כוס סוכר חום
100 גרם חמאה
1 כף קורנפלור
חומרים לעוגה:
250 גרם גבינה לבנה
4 יחי' שמנת חמוצה 15%
1 כפית תמצית וניל (אמיתית)
1.1/4 כוס סוכר חום
3 ביצים + חלבון מהבסיס
2 כפיות תמצית וניל איכותית
4 כפות קורנפלור
רוטב טופי :
1 פחית חלב מרוכז
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כפית נס קפה (נמס)
75 גרם חמאה
3 כפיות קורנפלור + 2 כפיות חלב
לקישוט : אגוזי לוז קלויים ושבורים גס (אפשר מלוחים רק ללא הקליפה )
אופן הכנת הבסיס:
אופן הכנה: שמים את חומרי הבצק בקערה ומערבבים בעזרת מזלג עד שנוצרים פרורים בלבד, מעבירים לתבנית האפיה ומשטחים , מכניסים למקפיא ל-15 דקות, לאחר מכן אופים בחום 180 מעלות כ-20 דקות או עד שהבסיס מזהיב, מוצאים ומקררים.
אופן הכנה רוטב טופי:
שמים בקלחת את החלב המרוכז,הסוכר, החמאה ותמצית הוניל , מבשלים על הגז תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס והרוטב מסמיך (זהירות זה רותח מהר) בקערית מערבבים 2 כפיות חלב עם 3 כפיות קורנפלור מערבבים עד שהקורנפלור נמס ואין גושים , מוספים לרוטב תוך כדי בחישה כ-2 דקות מורידים מהאש ומקררים .
אופן הכנה מלית :
בקערה שמים גבינה ושמנת חמוצה סוכר ותמצית וניל טורפים ביד לא להקציף! כדי לשמור על מרקם קרמי מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, וטורפים רק עד לקבלת תערובת חלקה מוסיפים 5 כפות מרוטב הטופי ומערבבים מעט מאוד (להשאיר דוגמא של הטופי בתערובת) יוצקים את התערובת על הבסיס האפוי בתבנית האפיה .
מפעילים את התנור בחום 160 מעלות ,
בתחתית התנור מניחים תבנית רגילה עם מים ומעליה את רשת התנור את העוגה שמים על הרשת ואופים כשעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בדפנות אך עדיין רוטטת במרכזה (זה בסדר) החלק הרוטט מתייצב לאחר קירור העוגה קיסם שננעץ יוצא נקי מוצאים מהתנור ומניחים להתקרר, מכניסים למקרר ל-12 שעות לפני ההגשה כשהעוגה קרה שופכים את רוטב הטופי שהכנו מפזרים אגוזי לוז קלויים מסביב. (העוגה טעימה יותר לאחר קרור ).
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה