עוגה עשירה בטעמים ומיוחדת רצוי לאכול ממנה פרוסות קטנות מתאימה גם לפסח
חומרים:
1/2 כוס סוכר
5 חלבונים
1 כוס פיסטוקים קצוצים דק
1 כוס שקדים טחונים
150 גרם אבקת סוכר (1.1/2 שקיות)
קורט מלח
1.1/2 כפות קמח תפוח אדמה / קונפלור
חומרים למוס השוקולד
2 שמנת מתוקה
350 גרם שקולד מריר
4 חלמונים
לקישוט : מעט פיסטוקים קלויים קצוצים (אפשר גם מהמלוחים)
אופן הכנה :
מרנג פיסטוקים: להקציף את החלבונים לקצף נוקשה להוסיף בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף מבריק וקשה
לשים על תבנית תנור נייר אפייה לזלף/ולמרוח את מרנג הפיסטוקים בצורה אחידה על כל העיגול ולזלף גם בדפנות ראה תמונה, להכניס לתנור בחום 160 מעלות ל-25 דקות , להוציא ולקרר.
הכנת המוס:
להמיס את השוקולד מרי בבן מארי (לשים סיר עם מים על הגז ובתוכו לשים קערת חסינת חום בתוך הקערה לשים את השוקולד חשוב: שהמים לא יבואו במגע עם השוקולד!! )
כשהשוקולד נמס היטב יש להוריד אותו מהבן מרי לערבב ולהוסיף 4 חלמונים תוך כדי ערבוב להחזיר לבן מרי ולהמשיך לערבב עוד כ-2 דקות להסיר מהאש ולהניח בצד השוקולד משנה את המרקם שלו זה בסדר
להקציף 2 שמנת מתוקה לקצף יציב לקחת כף מהשמנת מתוקה ולערבב עם השוקולד (לאוורר את התערובת)
להוסיף את השוקולד לקצפת ולערבב בתנועות עטיפה עד לקבלת מוס אחיד ,
להעביר את המוס למרנג אפשר למרוח בצורה חלקה או לעשות צורות בעזרת שקית זילוף וצנטר .
לפזר פיסטוקים קצוצים ולקרר במקרר כ-8 שעות לפני ההגשה
העוגה מחזיקה מעמד עד 3 ימים במקרר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה