יום שבת, 14 באפריל 2012

עוגת מרנג פיסטוק ומוס שוקולד



עוגה עשירה בטעמים ומיוחדת רצוי לאכול ממנה פרוסות קטנות מתאימה גם לפסח

חומרים:
1/2 כוס סוכר
5 חלבונים
1 כוס פיסטוקים קצוצים דק
1 כוס שקדים טחונים
150 גרם אבקת סוכר (1.1/2 שקיות)
קורט מלח
1.1/2 כפות קמח תפוח אדמה / קונפלור


חומרים למוס השוקולד
2 שמנת מתוקה
350 גרם שקולד מריר
4 חלמונים

לקישוט : מעט פיסטוקים קלויים  קצוצים (אפשר גם מהמלוחים)

אופן הכנה :
מרנג פיסטוקים: להקציף את החלבונים לקצף נוקשה להוסיף בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף מבריק וקשה
להוסיף ידנית את הפיסטוקים , השקדים, קמח תפוח אדמה  ואבקת הסוכר ולערבב בעדינות עד לקבלת תערובת  אחידה .
לשים על תבנית תנור נייר אפייה לזלף/ולמרוח את מרנג הפיסטוקים בצורה אחידה על כל העיגול ולזלף גם בדפנות ראה תמונה, להכניס לתנור בחום 160 מעלות ל-25 דקות , להוציא ולקרר.

הכנת המוס:
להמיס את השוקולד מרי בבן מארי (לשים סיר עם מים על הגז ובתוכו לשים קערת חסינת חום  בתוך הקערה לשים את השוקולד חשוב: שהמים לא יבואו במגע עם השוקולד!! )
כשהשוקולד נמס היטב יש להוריד אותו מהבן מרי לערבב ולהוסיף 4 חלמונים תוך כדי ערבוב להחזיר לבן מרי ולהמשיך לערבב עוד כ-2 דקות להסיר מהאש ולהניח בצד השוקולד משנה את המרקם שלו זה בסדר
להקציף 2 שמנת מתוקה לקצף יציב לקחת כף מהשמנת מתוקה ולערבב עם השוקולד (לאוורר את התערובת)
להוסיף את השוקולד לקצפת ולערבב בתנועות עטיפה עד לקבלת מוס אחיד ,
להעביר את המוס למרנג אפשר למרוח בצורה חלקה או לעשות צורות בעזרת שקית זילוף וצנטר .
לפזר פיסטוקים קצוצים ולקרר במקרר כ-8 שעות לפני ההגשה

העוגה מחזיקה מעמד עד 3 ימים במקרר.















אין תגובות: