הטפיוקה עצמה הינה שורש עמילני ביותר שמגיע בצורת גרגרים/כדורונים לבנים דמויי פנינים כשמבשלים אותם עם הרבה מים הם הופכים שקופים והמים הופכים צמיגיים.מוסיפים להם חלב קוקוס (כקינוח פרווה ) או חלב ושמנת .
את הטפיוקה אפשר להשיג בחנויות שמוכרות מוצרים של המזרח הרחוק.
אני הכנתי את הקינוח עם חלב קוקוס ותוספות של אננס ופסיפלורה קיבלתי קינוח פרווה טעים מתוק, חמצמץ ומרענן .
הייתה התלהבות גדולה בקרב הטועמים.
חומרים לכ- 30 כוסות "שוטים" חד פעמיות
6 כפות פניני טפיוקה
3 כוסות מים
1.1/2 כוסות חלב קוקוס (כ-3/4 פחית )
3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
8 יחידות פסיפלורה
1 קופסה אננס משומר (לשמור במקרר)
(אפשר גם טרי מנוקה וחתוך לקוביות )
אופן הכנה טפיוקה:
שמים בסיר טפיוקה , מים, וסוכר, מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל( תוך כדי ערבוב) כ-10 -15 דקות עד שפניני הטפיוקה רכות ושקופות, מקררים מעט ומוסיפים את חלב הקוקוס ותמצית הוניל מערבבים ומקררים במקרר כ- 4 שעות לפחות רצוי יותר.
(אפשר להכין יום לפני).
רוטב פסיפלורה:
8 פסיפלורה מסוננות מגרעינים
1 כף גרעיני פסיפלורה
3 כפות סוכר
2 כפיות קונפלור
מיץ מ-1/2 לימון
אופן הכנה :
3 כפות סוכר
2 כפיות קונפלור
מיץ מ-1/2 לימון
אופן הכנה :
שמים את נוזל הפסיפלורה המסונן בקלחת מוסיפים את הסוכר והלימון מביאים לרתיחה על הגז.
בקערית קטנה מדללים את הקונפלור במעט מים קרים עד שאין גושים , מוסיפים את הקונפלור לתערובת הפסיפלורה תוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה להוריד מהאש להוסיף את 1 כף גרעיני פסיפלורה ולהניח לקרור במקררהרכבת המנה
בכל כוס של שוט חד פעמים שמים כ-4 יחידות אננס מוזגים את הטפיוקה הקרה כמעט עד הסוף , מוסיפים מעל 2 כפיות של רוטב הפסיפלורה ומגישים .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה