תרבחו ותסעדו חג ממונה שמח לכל עם ישראל
את המופלטה אוכלים כשהיא חמה עם דבש וחמאה ומתענגים לאחר שבוע בלי לחם אין יותר טעים מזה
מופלטה כל השלבים
חומרים
ל- 30 יחידות
1/2 ק"ג
1 כף שמרית
1 כף סוכר
1/4 כפית מלח
1/4 כוס שמן
מים פושרים כ-1.1/2 כוסות
(לפי הצורך)
שמן ו-25 גרם חמאה לפתיחת בצק המופלטה.
להגשה : דבש, חמאה , סילאן שוקולד לילדים ומה שאוהבים
אופן הכנה:
בקערה שמים את כל חמרי הבצק חוץ מהמים , את המים מוסיפים בהדרגהל ערבב את הבצק וללוש אותו עד לקבלת בצק אחיד רך, גמיש ולא דביק.
מניחים לבצק לנוח כ-20 דקות מכוסה עם מגבת נקייה , לאחר מכן חותכים מהבצק חתיכות בגודל כדור פינג פונג מניחים לכדורי הבצק לנוח עוד כ-10 דקות.
משמנים את משטח העבודה עם שמן קנולה/חמניה , מניחים בקערית שמן וחמאה רכה (לפתיחת המופלטה ) לוקחים חתיכת בצק טובלים אותה בקערית השמן , מניחים אותה על משטח העבודה מתחילים לפתוח הבצק לעלה דק מאוד, מותחים את הבצק בעדינות על גבי השיש (הבצק גמיש בגלל השמן) לפעמים יש קרעים קטנים בבצק זה בסדר מכינים 2-3 יחידות ואז מתחילים לטגן את המופלטה.
במחבת בקוטר 28 או יותר גדול ורצוי מחבת טפלון (אני משתמשת במחבת הפנקייק שלי)) , מניחים חצי כפית חמאה ממתינים כ-30 שניות ,מניחים על המחבת את המופלטה הראשונה מטגנים עד שיש נקודות חומות על גבי הצד המטוגן הופכים את הבצק לטיגון מהצד השני , מניחים על גבי המופלטה הראשונה עוד עלה בצק דק ושוב הופכים , בזמן שהמופלטה מטגנת מכינים עוד עלים דקים וכל פעם הופכים את המופלטות במחבת ומצרפים עוד עלה של בצק על גבי המופלטה שכבר טיגנו ממשיכים כך עד שיש לנו בערך 10-12 יחידות מופלטה מוכנות, מעבירים את כל המופלטות למגבת מטבח נקייה סוגרים ל-1 דקה ואז פותחים ומגישים לשולחן מורחים דבש וחמאה ומתענגים!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה