יום שישי, 8 ביוני 2012

עוגיות שוקולד מושלגות



עוגיות שוקולדיות רכות ונמסות בפה אני קוראת להם עוגיות עננים קלות להכנה וטעימות !!!!
חומרים:
הכמות ל- 45 עוגיות
125 גרם חמאה מומסת/מרגרינה לפרווה

3/4 כוס סוכר חום (כוס חד פעמית שתיה קרה)
1/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס קקאו
1.1/4 כוסות קמח תופח

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל
2 כפות חלב

1 חבילה שוקולד ציפס (אמיתי 250 גרם של כרמית או מימונס)
לציפוי:

1 חבילה אבקת סוכר


אופן הכנה:
מקציפים חמאה מומסת + שתי סוגי הסוכר כ-4 דקות , להוסיף את הביצים אחת, אחת, להקטין את המהירות במיקסר ולהוסיף את הקמח תמצית וניל קקאו וחלב לערבב עד לקבלת תערובת אחידה, להוסיף את השוקולד צ'יפס ולערבב ידנית, לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהכניס למקפיא ל-1 שעה .
לשים בצלחת עמוקה ורחבה את אבקת הסוכר, בעזרת כפית לקחת מהתערובת הקרה ולגלגל ביד לכדור קטן ולהניח בקערת אבקת הסוכר ולגלגל עד שכל הכדור מצופה באבקת סוכר,(אני מכינה 6 כדורים ומניחה בצלחת של האבקת סוכר ומטלטלת את הצלחת כך כל הכדורים מצופים יחדיו) לשים את העוגיות בתבנית עם נייר אפיה עם מרווחים של 7 ס"מ (לפעמים הידיים חמות והם ממיסות את התערובת כך שקשה לגלגל את הכדורים , אני מכניסה את התערובת שוב לפריזר ל-10 דקות , שוטפת ידיים וממשיכה לגלגל .)
לאפות בחום 180 מעלות כ-12 דקות בלבד ולהוציא (העוגיות נסדקות ) לקרר כי כשהן חמות הם רכות מאוד ורק אז להוציא מנייר האפיה,
בחורף לשמור בחוץ בקופסה סגורה , בקיץ במקרר.









אין תגובות: