יום שלישי, 26 ביוני 2012

ריבת דובדבנים




דובדבנים אדומים מתוקים וטעימים מושלמים לריבה טובה ואיכותית , את הריבה שלי אני אוהבת מרוחה על פרוסת לחם עם חמאה, זה פשוט מעדן כמובן שאפשר לשלב אותה עם עוגות עוגיות או סתם לזלול בכפית שמתחשק משהו מתוק.......


חומרים:
1.1/4 ק"ג דובדבנים
3/4 ק"ג סוכר לבן (לא חום)
2 כפות מיץ לימון טבעי
1/4 כוס מים

אופן הכנה:
הוצאת החרצנים מהדובדבנים ( אוףףף אני יודעת זה מבאס אבל זו העבודה היחידה שצריך לעשות!!) קודם כל לשים כפפות כי מיץ/עסיס הדובדבן  משאיר כתמים על האצבעות והציפורניים  לאחר הוצאת הגבעול אני חתכתי איקס על "החור" והוצאתי את הגרעין בעדינות על מנת לשמור על הדובדבן שלם ,
לשים את כל הדובדבנים המוכנים בתוך סיר להוסיף את הסוכר והמים ולהניח על הגז על הלהבה הבינונית ולבשל כ-1.5 שעה על אש נמוכה , לערבב מידי פעם ולהוציא את הקצץ שנוצר בסיר (לאסוף את הקצף עם כף לתוך כוס ) ולערבב מידי פעם לאחר שעה להוסיף את מיץ הלימון.

מתי הריבה מוכנה? שמים מעט ריבה על צלחת מכניסים לדקה למקרר מוצאים ומעבירים אצבע על הריבה אם שני הקצבות לא  מתחברות הריבה מוכנה.
לאחסן במקרר בתוך צנצנת מעוקרת (למלא צנצנת במים רותחים ולשפוך) ולהתענג !













אין תגובות: