בראוניז דחוסים טעימים בתוספת אגוזי לוז ואגוזי מלך אין צורך במיקסר.
תבנית 30/25 (חד פעמית עם דפנות גבוהות )
חומרים:
200 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
1/2 כוס סוכר חום (כוס חד פעמית שתיה קרה)
1/2 כוס סוכר לבן
3/4 כוס קמח
1/4 כוס קקאו
4 ביצים
1 כף ליקר פרנג'ליקו
3/4 כוס אגוזי לוז ( יש לקלות את האגוזים כ-10 דקות בתנור בחום 180 מעלות )
1/2 כוס אגוזי מלך
אופן הכנה :
חשוב להוסיף את המרכיבים לפי הסדר הבא:
שמים בקערה חסינת חום 150 גרם שוקלד ו-200 גרם חמאה ומכניסים למיקרוגל להמסה כ- 3-7 דקות לבדוק באמצע עד שהשוקולד והחמאה נמסים לחלוטין, להוציא מהמיקרוגל ולערבב עד לקבלת בלילה אחידה, להוסיף את הסוכר חום והסוכר הלבן ולערבב ידנית ולהניח בצד.
לקצוץ גס את השוקולד המריר בעזרת סכין, ולהניח בצד.
להוסיף לתערובת השוקולד המומס את הביצים , אחת אחת תוך כדי ערבוב ידני , להוסיף את הליקר , להוסיף את הקמח והקקאו ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה, להוסיף את השוקולד הקצוץ ואגוזי המלך ולערבב מעט .
להניח על התבנית נייר אפיה ולשמן את הנייר במעט בשמן או חמאה לשפוך את תערובת השוקולד לתבנית, לשטח את התערובת בצורה אחידה, לפזר את אגוזי הלוז ולאפות בחום 180 מעלות כ-20 דקות בלבד (ברגע שנעשה קרום קצת קשה מעל העוגה (בקצוות ) ומרכז העוגה עדיין קצת רוטט זה מוכן להוציא מהתנור) לקרר ולשמור במקרר הבראוניז טעים יותר כשהוא קר , לחתוך לקוביות בעזרת סכין גדולה להגיש ולהתענג!!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה