לכל אוהבי השוקולד הלבן זו עוגת חלומות להתענג מכל ביס ושווה כל קלוריה
חומרים לבסיס
תבנית 26 קפיצית 3 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס חלב
2 כפות קוקוס
1.1/2 כפות קקאו
2 כפות קמח
1 כפית נס קפה
1/2 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1 כף שמן
להרטבת העוגה
1/2 כוס מים + 2 כפיות סוכר לערבב היטב.
חומרים למוס
1 מיכל מסקרפונה
2 שמנת מתוקה (לשמור 2 כפות לציפוי)
4 כפות אינסטנט פודינג (לא את כל החבילה)
3/4 כוס חלב
ציפוי:
2 כפות שמנת מתוקה (ששמרנו)
כפית חמאה
אופן הכנה : מפרידים ביצים חלבון לקערת המיקסר וחלמון בצלוחית
בקערה נפרדת לשים את היבשים: קוקוס, קמח, קקאו,נס קפה, אבקת אפיה,
בקערה נפרדת לשים את היבשים: קוקוס, קמח, קקאו,נס קפה, אבקת אפיה,
מקציפים חלבון עם 1/2 כוס סוכר וסוכר וניל לקצף יציב מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים כשהתערובת אחידה מוסיפים חצי מכמות החומרים היבשים ומעט מהחלב ושוב את יתרת החומרים היבשים והחלב. לערבב עד לקבלת תערובת אחידה .
לשמן תבנית 26 מתפרקת (במעט שמן/חמאה לשפוך את התערובת ולאפות בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות בערך כ-20 דקות או עד שקיסם ננעץ בעוגה ויוצא נקי לקרר ולהרטיב את העוגה בצורה אחידה .
הכנת המוס:
ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל (או בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) עד שהשוקולד נמס
(אם משתמשים במיקרוגל לבדוק לאחר דקה כי השוקולד הלבן נשרף מהר) לתת לשוקולד להתקרר מעט כ-10 דקות אבל שישאר במצב נוזלי , להוסיף לשוקולד את גבינת המסקרפונה ולערבב עם כף עד שהמסה אחידה ,
להקציף את שני מיכלי השמנת מתוקה (פחות 2 כפות ששמרנו בצד) עם 4 כפות אינסטנט פודינג וניל, ו3/4 כוס החלב לקצף יציב אך לא קשה .
להוסיף את עם תערובת המסקרפונה והשוקולד הלבן לקצף השמנת המתוקה לערבב מעט עם המיקסר עד שהתערובות מתאחדות לשפוך על גבי העוגה שהרטבנו וליישר לשמור במקרר
ציפוי השוקולד:
בספל לשים 100 גרם שוקולד לבן כפית חמאה, 2 כפות שמנת מתוקה להמיס במיקרוגל עד לקבלת בלילה חלקה (לבדיקת סמיכות אני שמה טיפה על צלחת ומכניסה למקרר ל- דקה אם הציפוי מתקשה מעט זה מוכן) לשפוך את הציפוי על העוגה ולפזר בצורה אחידה בעזרת הזזת העוגה בזהירות מצד לצד עד שהכל מכוסה.
לקרר כ- 8 שעות לפני ההגשה .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה