יום שבת, 16 ביוני 2012

קבב על מקל קינמון ברוטב בצל




אני מאד אוהבת קינמון הוא משתלב נהדר עם בשר יש לו ריח נפלא, לכן הכנתי קבבונים על מקלות קינמון מבושלים/צלויים ברוטב בצל, שילוב  מנצח ויפה להגשה.

חומרים לרוטב:
2 בצלים גדולים קצוצים דק
תבלינים 1/4 כפית בהרט, קורט פלפל שחור, וחצי כפית מלח.

חומרים לקבב:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
חופן פטרוזליה קצוצה
2 כפות פרורי לחם,(רצוי מתובלים)
1 בצל בינוני/גדול מגורד גס ע(ם הנוזלים)
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בהרט לקובה (אני משתמשת בתבליני פרג)

16 מקלות קינמון (הקטנים 6-7 ס"מ)

אופן הכנה:
מערבבים את הבשר עם הבצל המגורד (והנוזלים שלו) פטרוזיליה קצוצה ותבלינים: 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית בהרט לערבב היטב וליצור 16 קבבונים קטנים  בגודל כדור פינג פונג.
לקחת קבב אחד לשטח מעט על כף היד לשים באמצע את המקל לסגור ולהדק היטב , כך נוצר לנו הקבב על מקל קינמון .

בישול ברוטב:
בסיר רחב רצוי מטפלון ושטוח, מטגנים את קוביות הבצל עם 2 כפות שמן קנולה עד להזהבה מסדרים יפה את הקבבונים בצורה מסודרת בתוך הסיר נותנים להם טיגון קל מכל הכיוונים ולאחר מכן להוסיף 1/2 כוס מים ולבשל בסיר מכוסה כ-10 דקות על אש גבוהה לאחר מכן להנמיך ולבשל עד שהנוזלים מצתמצמים (רואים רק את השמן והבצל) הקבבונים מוכנים,























אין תגובות: