אני מאד אוהבת קינמון הוא משתלב נהדר עם בשר יש לו ריח נפלא, לכן הכנתי קבבונים על מקלות קינמון מבושלים/צלויים ברוטב בצל, שילוב מנצח ויפה להגשה.
חומרים לרוטב:
2 בצלים גדולים קצוצים דק
תבלינים 1/4 כפית בהרט, קורט פלפל שחור, וחצי כפית מלח.
חומרים לקבב:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
חופן פטרוזליה קצוצה
2 כפות פרורי לחם,(רצוי מתובלים)
1 בצל בינוני/גדול מגורד גס ע(ם הנוזלים)
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בהרט לקובה (אני משתמשת בתבליני פרג)
16 מקלות קינמון (הקטנים 6-7 ס"מ)
אופן הכנה:
מערבבים את הבשר עם הבצל המגורד (והנוזלים שלו) פטרוזיליה קצוצה ותבלינים: 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית בהרט לערבב היטב וליצור 16 קבבונים קטנים בגודל כדור פינג פונג.
לקחת קבב אחד לשטח מעט על כף היד לשים באמצע את המקל לסגור ולהדק היטב , כך נוצר לנו הקבב על מקל קינמון .
בישול ברוטב:
בסיר רחב רצוי מטפלון ושטוח, מטגנים את קוביות הבצל עם 2 כפות שמן קנולה עד להזהבה מסדרים יפה את הקבבונים בצורה מסודרת בתוך הסיר נותנים להם טיגון קל מכל הכיוונים ולאחר מכן להוסיף 1/2 כוס מים ולבשל בסיר מכוסה כ-10 דקות על אש גבוהה לאחר מכן להנמיך ולבשל עד שהנוזלים מצתמצמים (רואים רק את השמן והבצל) הקבבונים מוכנים,
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה