חומרים :
עלי גפן טריים כ-40 יחידות
או צנצנת משומרת של עלי גפן במלח
2 כוסות אורז פרסי שטוף
1/2 חבילה פטרוזיליה עלים בלבד שטופה וקצוצה
1 בצל גדול מגורד גס
1 כפית מלח לימון
4 כפות שמן
1.5 כפיות שטוחות מלח
מעט פלפל שחור (לא חובה)
3 כוסות מים
אופן הכנה :
לחלוט את עלי הגפן הטריים במים רותחים עם מלח עד שהעלים משנים את צבעם לירוק עז, קורה מהר מאוד, (במידה ומשתמשים בעלים משומרים יש לחלוט במים רותחים בלבד כיוון שיש בהם המון מלח!)
להוציא מהמים הרותחים ולשטוף במים קרים לסנן מנוזלים .
תערובת האורז:
בקערה שמים אורז שטוף, בצל מגורד גס עם הנוזלים שלו, פטרוזילה קצוצה, 1/2 כפית מלח לימון 1 כפית מלח , מעט פלפל שחור, 2 כפות שמן לערבב היטב.
הכנת עלי הגפן:
על משטח העבודה מניחים עלה עם הצד הגס שלו לכיוון שלנו במידה ויש גבעול בולט מסירים אותו בעדינות, מניחים כפית של מילוי במרכז העלה לאורך , מקפלים את הקצה הקרוב אלינו על המילוי מקפלים את צד ימין ושמאל ומגלגים שוב עד שנוצרת לנו אצבע של עלי גפן אני לא מגלגלת את העלה בצורה אדוקה מאוד על מנת שיהיה לאורז מקום לאחר הבישול
(ראה צילום).
בסיר שטוח מרפדים את התחתית עם עלי גפן ריקים , מסדרים את עלי הגפן הממולאים בצורה צפופה וצמודה בתוך הסיר במידה ונגמר המקום יוצרים שכבה שניה גם צפופה ואדוקה.
מניחים את הסיר על הגז מוסיפים 2 כוסות מים רותחים וכוס נוספת שנוסיף לה 1/2 כפית מלח לימון וחצי כפית מלח , להביא לרתיחה ולהנמיך את האש לבשל על אש נמוכה כ-1 שעה .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה