סלט כרובית בטחינה הכרובית לא מטוגנת אלה אפויה בתנור עם תוספת הטחינה מתקבל סלט טעים טעים.
חומרים :
1 כרובית גדולה
מעט מלח
מעט פפריקה
מעט פלפל שחור
2 כפות שמן
כוס טחינה גולמית
1/2 לימון
1/4 שום כתוש
חופן פטרוזליה קצוצה (לא חובה)
1/4 כפית מלח
1 כוס מים קרים
מפרקים את הכרובית לפרחים ומבשלים אותה בסיר עם מים רותחים וכף מלח כ-7 דקות (או עד שהיא מתרככת מעט).
מסננים את המים, מעבירים את הכרובית לתבנית אפיה (עם נייר אפיה) מפזרים על הכרובית מעט פפריקה, מעט פלפל שחור, מעט מלח ואת 2 כפות השמן מערבבים קלות ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות לאפות עד להשחמה כ-1/2 שעה, מוצאים ומקררים.
הכנת הטחינה:
לשים בקערה טחינה גולמית, מיץ מחצי לימון טרי,1/4 שום כתוש , 1/4 כפית מלח (אפשר פחות) 1 כוס מים, לערבב היטב במטרפה, עד לקבלת מרקם של טחינה, אם הטחינה סמיכה להוסיף עוד מעט מים עד לקבלת המרקם הרצוי להוסיף פטרוזיליה קצוצה (לא חייבים).
הרכבת הסלט : לחתוך את הכרובית לפרחים קטנים יותר (בגודל ביס) לשים על צלחת הגשה ולפזר מעל את הטחינה המוכנה
בתאבון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה