יום שבת, 19 בנובמבר 2011

טורט שוקולד קוקוס ואגוזים

טורט שוקולד קוקוס ואגוזים עסיסית וטעימה מתאימה לפסח ולכל ימות השנה


חומרים:
6 ביצים
1/2 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כף ליקר אמרטו
1 אבקת אפיה
1.1/2 כוסות סוכר
3/4 כוס אגוזים קצוצים
1/4 כוס קמח מצה
1 כוס קוקוס
100 גרם שוקולד מריר קצוץ/מגורד


אופן הכנה :

לשים בקערה: קוקוס,שוקולד קצוץ,3/4 כוס אגוזים, 1/4 כוס קמח מצה ואבקת אפיה.

להפריד את הביצים את החלבונים (הלבן) לקערת מיקסר את החלמונים (צהוב) לקערה קטנה .

להקציף את החלבונים עד שנוצר לנו קצף לבן, להוסיף את הסוכר בהדרגה שמתקבלת תערובת מבריקה וקשה,

מוסיפים לחלמונים את השמן, תמצית הוניל, הליקר ולערבב עם כף עד שהתערובת אחידה, להוסיף את תערובת החלמונים לחלבונים ולערבב ידנית בעדינות (בתנועות קיפול) עד לקבלת תערובת אחידה, להוסיף את תערובת האגוזים ,שוקולד,קוקוס,קמח מצה,ואבקת האפיה (שהכנו בקערה ) בפעמיים לקפל לתערובת הביצים ולערבב בעדינות  עד לקבלת תערובת אחידה.

לשמן במעט שמן תבנית אפייה בקוטר 28 (לא 26 כיוון שהעוגה לא נאפת כמו שצריך מניסיון) לפזר את התערובת בצורה אחידה לתבנית לאפות בחום 180 מעלות כ-35 דקות או עד שהמאפה מזהיב ושקיסם שננעץ יוצא נקי.

לקישוט לפזר שוקולד מומס .











אין תגובות: