את ההשראה למתכון לקחתי מדודתי שרה שהכינה דלעת גדולה מלאה בכל טוב וטעימה להפליא , בחולון פתחו שוק איכרים בכל יום חמישי ליד מתחם המדיטק, שוק יפהיפה עם תוצרת חקלאית מיוחדת עגבניות שרי בשלל צבעים וצורות , דלעות שונות ומשונות, תירס אורגני מתוק וטעים ועוד ועוד שווה לבקר, את הדלעות היפניות הכתומות קניתי משם מלאתי באורז ובשר ובישלתי בסיר בישול איטי (הכנתי כמות גדולה של מלית והיה חבל לזרוק אז הכנסתי עלי גפן שמלאתי באותה תערובת יצא מצויין).
חומרים :
2 דלעות יפניות (משקל כ-700 גרם יחידה)
250 גרם בשר טחון
2 בצלים קצוצים קטן
1/4 כוס שמן
1.1/2 כוסות אורז עגול/בסמטי שטוף ומסונן
1 כפית בהרת עירקיפלפל שחור
מלח גס
מלח רגיל
1/2 לימון טרי(למי שרוצה רוטב חמוץ מתוק)
1/2 כוס נענע קצוצה
1/2 כוס פטרוזליה קצוצה
1 בצל קטן מגורד.
סיר בישול איטי (או בתנור על חום 120 -130)
אופן הכנה:
לשטוף היטב את הדלעות להסיר את מכסה הדלעות (ולשמור אותם ) לרוקן את הדלעות מגרעינים בעזרת כף, מפזרים מלח גס בתוך הדלעות והופכים על צלחת כשהפתח כלפי מטה ל-1/2 שעה .
בסיר שמים 3 כפות שמן מוסיפים את האורז ומטגנים 2 דקות, מוסיפים 1.5 כוסות מים רותחים מוסיפים 3/4 כפית מלח רגיל מבשלים על אש נמוכה 10 דקות .
בסיר קטן מטגנים בצל קצוץ עם 3 כפות שמן עד להזהבה , מוסיפיםאת הבשר טחון ומתבלים בבהרת עירקי כ-1 כפית מלח , ופלפל שחור לפי הטעם,00 מטגנים עד שהבשר משנה את צבעו והנוזלים מתאדים, מקררים.
בקערה שמים את הנענע הקצוצה, הפטרוזליה, הבצל המגורד , האורז שבישלנו, הבשר שטיגנו, מערבבים היטב טועמים ומתקנים תיבול.
שוטפים מעט!! את הדלעות מהמלח ממלאים בתערובת האורז והבשר סוגרים עם המכסה שלהן , מניחים את הדלעות בתוך סיר בישול איטי מפעלים על גבוהה ל-10 דקות ואחר כך מנמיכים, מוסיפים לסיר 2 כוס מים רותחים, ועוד כוס שמוסיפים לה 1/2 כפית מלח, 1/2 לימון סחוט (לא חובה) , וכף סוכר רק אם מוסיפים לימון
מערבבים היטב ומוסיפים לסיר מכסים את הסיר ומניחים מגבת מעל המכסה, ושוכחים מהתדלעות ל- 9 שעות לפחות,
לבדוק מדי פעם ואם חסר מים להוסיף .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה