יום שבת, 5 בנובמבר 2011

מרק עדשים כתומות







מתכון נוסף למרק עדשים הפעם עדשים כתומות ושוב קל ומהיר להכנה


חומרים:
לסיר 4 ליטר
3 כוסות עדשים כתומות שטופות ומסוננות
2 בצל גדול קצוץ קטן
1/4 כוס שמן
1/2 כוס עדשים ירוקות (לא חובה)
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 כף כמון
1 כף מלח(או לפי הטעם) 
פלפל שחור לפי הטעם
1 כפית גדושה כורכום
חופן כוסברה קצוצה

אופן הכנה:
לטגן את הבצל עד לשקיפות להוסיף את העדשים הכתומות וירוקות, הגזר, להוסיף מים רותחים כ-3/4 הסיר (להשאיר
 2 ס"מ מסוף הסיר ) לבשל על אש בינונית כ- 3/4 שעה עד שהמרק מסמיך ,לערבב מידי פעם לאחר 3/4 השעה לוקחים 1/2 כוס מים רותחים להוסיף את הכמון, המלח, הפלפל שחור לערבב ולהוסיף למרק, לבשל עוד כ-10 דקות (לבדוק תיבול)
להוסיף את הכוסברה הקצוצה לערבב ולכבות את המרק .








2 תגובות:

Unknown אמר/ה...

וואי וואי, כמה שזה נראה מעולה. אני כבר שעות מחפשת לי מתכון למרק עדשים שמשלב כמון וכורכום, שתי האהבות הכי גדולות שלי במטבח... כשאני רואה את הצבעים בתמונות שלך אני מבינה כמה צדקתי כשהחלטתי ללכת לכיוון הזה.
מגרה!

סיגל ברמר אמר/ה...

היי דנה
מקווה שאהבת את המרק ,
מצטערת על האיחור בתגובה
יש לי בלוג יותר פעיל אשמח אם תכנסי ותתרשמי, אני מצרפת קישור http://www.tapuz.co.il/blog/net/userblog.aspx?foldername=SIGALB18

תודה ושבוע נפלא
סיגל