בישקוטים קריספים, דקים, ממכרים טעימים טעימים עם אגוזי לוז, שקדים, אגוזי מלך, ושומשום
כ-40 יחידות
חומרים :
2.3/4 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
1.1/4 כוס סוכר
3 ביצים
1 חלמון
2 כפות ליקר פרנג'ליקו/אמרטו
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כוס שקדים
1 כוס אגוזי לוז
3/4 כוס אגוזי מלך
1/4 כוס שומשום
אופן הכנה:
בקערה שמים את הקמח, אבקת הסודה לשתיה, אבקת אפיה, מלח ומערבבים.
בקערה שמים את הביצים והסוכר טורפים היטב כ-5 דקות מוסיפים את הליקר ותמצית הוניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים עם כף עד לקבלת תערובת אחידה (מעט דביקה זה בסדר לא להוסיף קמח!!) להוסיף את כל סוגי האגוזים והשומשום לערבב עד שהאגוזים מפוזרים בצורה שווה על פני כל הבצק.
(התערובת עדיין דביקה)
לסדר בתבנית אפיה שני דפים של נייר אפיה
להרטיב את הידיים היטב (ובידיים רטובות) לקחת חצי מכמות הבצק לסדר (בידיים) לצורת רולדה/נקניק ולשים על גבי נייר האפיה
לסדר באותה צורה את חצי הבצק השני ולהניח על גבי נייר האפיה הנוסף.
לחמם את התנור ל-180 מעלות ולהכניס את התבנית ל-30-35 דקות עד שהעוגות מזהיבות, להוציא ולקרר.
לאחר שהעוגות התקררו יש לחתוך אותם לפרוסות דקות בסכין משוננת (של לחם), לסדר את הפרוסות על הרשת של תנור (ראה צילום) ולאפות בחום של 150 מעלות כ-20 דקות או עד שהעוגיות יבשות למגע, להוציא מהתנור לצנן ולשמור בכלי אטום.
![]() |
"רולדה לפני האפיה |
![]() |
רולדה לאחר האפיה |
![]() |
חיתוך הרולדה לפרוסות דקות |
![]() |
הכנסת הפרוסות ליבוש בתנור בחום 150 מעלות על גבי רשת התנור |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה