יום שני, 31 באוקטובר 2011

רולדת תמרים ואגוזים



רולדות של תמרים, אגוזים וקינמון נימוחות, פריכות וקלות להכנה

חומרים:
1כוס שמן
1 מרגרינה
1 כוס מים
2 אבקת אפיה
כ-3/4 קג' קמח
2 קופסאות ממרח תמרים
150 גרם אגוזי מלך קצוצים
קינמון

אופן הכנה:

שמים בקערה שמן, מרגרינה, 1 כוס מים , אבקת אפיה, מערבבים ביחד לבלילה, מוסיפים בהדרגה את הקמח כמה שנכנס עד שמתקבל בצק רך ולא דביק.
מחלקים את הבצק ל-5 יחידות שוות , מקמחים משטח עבודה (אני עובדת על נייר אפיה פחות מלכלך )מרדדים למלבן 1 יחידה של הבצק (ראה תמונה) מורחים 1/4 מקופסת ממרח התמרים (בסך הכל אני משתמשת בקופסה וחצי) בשיכבה אחידה, מפזרים מעט קינמון, ואגוזים , מגלגלים לרולדה (ראה תמונה) מסדרים בתבנית (משטחים את הרולדה בתבנית עם היד ראה תמונה) מסדרים את הרולדות צמודות אחת לשניה , חותכים את הרולדות לפני האפיה למלבנים (ראה תמונה) ומפזרים סוכר רגיל לקישוט, אופים בחום 180 מעלות כ-30 דקות , לאחר 30 דקות עוברים על החיתוך שביצענו ואופים עוד 10 דקות, עד שהעוגיות זהובות.לאחר שהעוגיות מתקררות יש להוציא אותם מהתבנית ולשמור  בכלי אטום,









מריחת ממרח תמריפ ופיזור קינמון ואגוזים


גילגול הרולדה




הנחת הרולדה בתבנית


לשטח את הרולדות ביד


חיתוך הרולדות לפני האפיה

פיזור סוכר על הרולדות לפני האפיה


 
לאחר האפיה









אין תגובות: