יום רביעי, 5 באוקטובר 2011

עוגיות במילוי פיסטוקים

עוגיות עדינות עם טעם של פיסטוק ומראה משגע.

חומרים לבצק:
250 גרם קמח
100 גרם חמאה
1/4 כוס שמן
1-2 כפות מים
2 כפות סוכר
1/2 שקית אבקת אפיה

מילוי
150 גרם פיסטוקים (ללא קליפה) וקלויים
4 כפות סוכר
1 כפית מי ורדים או מים

אופן הכנת המילוי:

לשים סוכר + חופן פיסטוקים במג'ימיקס ולערבב מעט, להוסיף את יתרת הפיסטוקים ולקצוץ גס להעביר לקערה ולהוסיף את מי הורדים/מים ולערבב.  

אופן הכנת הבצק:

 לשים בקערה את החמאה, השמן, המים, הקמח, אבקת האפיה, הסוכר ולערבב ידנית עד לקבלת בצק אחיד (לא לערבב יותר מידי)  לשים במקרר ל-10 דקות.

הכנת העוגיה:
לקחת חתיכה מהבצק בגודל כדור פינג פונג לשטח מעט ע"ג היד וליצור קערית קטנה, לקחת כפית מהמלית ולמלא את הקערית שיצרנו לסגור ולגלגל לכדור להניח ע"ג תבנית של התנור מרופדת בנייר אפייה, ליצור את כל העוגיות ולאפות בחום 180 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה, להניח לקרור ולפזר אבקת סוכר רק לאחר שהעוגיות התקררו לחלוטין.
















אין תגובות: