יום שבת, 29 באוקטובר 2011

קובה פטטה




קובה פטטה של העירקים טעים בטירוף ומשמיןןןן אבל שווה כל ביס וזה לא קשה להכנה כמו שחושבים.

חומרים:
500 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים גדולים קצוצים
2 ק"ג תפוח אדמה
1 כפית בהרט
פלפל ומלח לפי הטעם
קמח לבן
שמן לטיגון עמוק

אופן הכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה , מקלפים ומועכים (כמו לפירה) מוסיפים 1 כפית מלח מערבבים ומניחים בצד להתקרר, לאחר מכן להוסיף כ-1/2 כוס קמח לערבב עם כף , התערובת צריכה להתגבש אם היא מאוד דביקה להוסיף עוד קצת קמח.

במחבת מטגנים את הבצלים עם 1/4 כוס שמן עד להזהבה, מוסיפים את הבשר , הבהרט, פלפל השחור, ומלח לפי הטעם ומטגנים עד שהנוזלים מתאדים, מניחים לקרור.

הרכבת הקובות:

לשים בצלחת עמוקה ושטוחה קמח, לקחת חופן( קצת יותר גדול מכדור פינג פונג ) ממחית תפוח האדמה לטבול בקמח מצד אחד ומהצד השני (לקמח היד) לשטח את המחית על כף היד ,לקחת כפית גדושה ממלית הבשר ולהניח במרכז , לסגור את המחית מהצדדים וליצור כדור שטוח, לקמח את הקובה בקמח לבן מכל הכיוונים וטגן בשמן עמוק וחם להוציא לנייר סופג ולהתענג..










אין תגובות: