שושניות של אמא שלי מרגו הבשלנית והאופה המעולה, את אהבתי לאפיה ולמטבח בכלל ירשתי ממנה,
עוד בילדותי אני זוכרת את הריח שהיה שורר בבית בעת האפיה של עוגות שמרים עם שוקולד, בורקס בשלל טעמים, עם בצק עלים ביתי אמיתי, האוכל הטעים שהיה מתבשל בסירים (רבים) בשלל צבעים והאסתטיקה שמעוררת תאבון, אז ועד היום, אמי ואבי מארחים מופלאים כמויות של משפחה וחברים, בחגים, בימי שישי הבית תמיד פתוח ומוגש בו כל טוב מעשה ידי אמי להתפאר....אני מאחלת לשניהם בריאות ואושר ואריכות ימים אוהבת אתכם מאוד .
|
חומרים : כ-60 יחידות |
200 גרם חמאה רכה  200 גרם מרגרינה בלובנד, רכה 6 ביצים 2 כוסות סוכר 1 ק"ג קמח 2 שקיות אבקת אפיה 2 שקיות סוכר וניל 1 חב' איסטנט פודינג וניל 1/2 כוס מים פושרים אופן הכנה : מפרידים את הביצים: את החלבונים שמים בקערה להקצפה, את החלמונים שמים בקערה גדולה. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים בהדרגה כוס סוכר. כשהקצף קשה מנמיכים את דרגת ההקצפה ומוסיפים את אבקת האינסטנט וניל ומערבבים במיקסר, עד שהתערובת חלקה.
מוסיפים לקערת החלמונים את כוס הסוכר הנותרת, המרגרינה, אבקת האפיה, סוכר הוניל והמים ומערבבים ידנית עד לקבלת עיסה. מוסיפים 3/4 ק"ג קמח ומערבבים את הבצק, אם הבצק דביק מוסיפים עוד קמח. הבצק מוכן כשאינו נדבק לידיים.
מחלקים את הבצק ל-6 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן ומורחים עליו את תערובת החלבון המוקצפת ( ראה צילום). מגלגלים לרולדה, פורסים לפרוסות ומניחים כל פרוסה על הצד החתוך בתבנית האפיה (ראה צילום),
כך שנוצרות עוגיות בצורת שושניות.
אופים בחום של 180 מעלות כ-25-30 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות. מקררים וזוללים.
 |
לפתוח את הבצק למלבן |
 |
למרוח את הקצף
|
 |
לגלגל לרולדה |
 |
לחתוך עם סכין לשושנים |
|
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה