יום שישי, 21 באוקטובר 2011

עוגת גבינה משוישת בפטל








עוגת גבינה משוישת בפטל , את המתכון לקחתי מערוץ האוכל (אני לא זוכרת את שם האופה) במקור העוגה נעשתה עם תותים ומכיוון שעונת התותים נגמרה השתמשתי בפטל קפוא עוגת גבינת שמנת עשירה שונה ומעניינת.

חומרים לבסיס:
250 גרם בסקוויטים
110 גרם חמאה מומסת

חומרים לרוטב  הפטל:
1 חבילה פטל קפוא
2 כפות סוכר

חומרים למלית:
2 יחי' גבינת נפוליאון בטעם טבעי
2 יחי' שמנת חמוצה 15%
1 כפית תמצית וניל (אמיתית)
1.1/4 כוס סוכר
4 ביצים

אופן הכנה בסיס :
במג'ימיקס טוחנים את הבסקוויטים לפרורים ( למי שאין מג'ימיקס לוקח את חבילת הבסקויטים השלמה והסגורה מכניס לשקית נילון נקיה וחובט היטב בשקית עד לקבלת פירורים )
שמים בקערה את הבסקויטים מוסיפים את החמאה המומסת מערבבים עד לקבלת פרורים לחים , לקחת תבנית 26 לרפד בנייר אפייה (אני גוזרת לעיגול ומניחה בתחתית ) להדק את הפרורים על גבי התבנית בצורה אחידה ולשים במקפיא כ-חצי שעה עד להכנת המלית.

הכנת רוטב הפטל:
שמים את הפטל (חצי קפוא) ושתי כפות סוכר בקערת בבלנדר ומרסקים מספר שניות למחית גסה , מעבירים את המחית שנוצרה דרך מסננת להוצאת הגרעינים להניח בצד במידה ומשתמשים בתותים אין צורך לסנן את הרוטב.

הכנת המלית:
 בקערה שמים גבינות ושמנת חמוצה סוכר ותמצית וניל טורפים ביד לא להקציף! כדי לשמור על מרקם קרמי מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, וטורפים רק עד לקבלת תערובת חלקה.
מוציאים את התבנית עם התחתית הקפואה מהמקפיא, יוצקים את מלית הגבינה על התחתית. בעזרת כף, מניחים למעלה שלוליות של מחית הפטל לשים רק 3 - 4 כפות את שאר הרוטב לשמור לקישוט הצלחות בהגשה) ,
יוצרים דוגמת שיש בבעדינות בעזרת סכין.
מפעילים את התנור בחום 160 מעלות ,
בתחתית התנור מניחים תבנית רגילה עם מים ומעליה רשת את עוגת התנור שמים על הרשת  ואופים כשעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בדפנות אך עדיין רוטטת במרכזה (זה בסדר) החלק הרוטט מתייצב לאחר קירור העוגה.
מוצאים מהתנור ומניחים להתקרר,  כשהעוגה קרה מכניסים למקרר ל-12 שעות לפני ההגשה.



לפני הוספת הפטל



לאחר הוספת הפטל לפני אפיה





לאחר אפיה



לאחר אפייה וקרור במקרר.




אין תגובות: