יום שישי, 30 בספטמבר 2011

עוגת קינמון ואגוזים

עוגת קינמון ואגוזים אצלנו קוראים לה עוגה לקפה, המתכון נלקח מאמא שלי מרגו והיתה מהעוגות הראשונות שהכנתי עוד בילדותי, בעת האפיה מתפשט בבית ניחוח הקינמון והאגוזים ונותן הרגשה שאין לתאר במילים,לדעתי העוגה משתבחת
וטעימה יותר ביום למחרת,
עוגה מעולה לשבת ולכוס קפה של הבוקר.





תבנית 24
חומרים:
2 כוסות קמח (כוס חד פעמית שתיה קרה)
2 ביצים
100 גרם חמאה (להוציא מהמקרר 7 דקות לפני ההכנה)
1 מיכל שמנת חמוצה
1.1/4 כוסות סוכר(כוס חד פעמית שתיה קרה)
1/2 אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כפית תמצית וניל

לציפוי:
1 כוס אגוזי מלך שבורים
1 כף קינמון (מכל הלב)
1.1/2 כפות סוכר


אופן הכנה:
בקערת המיקסר מקציפים סוכר וחמאה כ-10 דקות מוסיפים בהדרגה קמח, אבקת אפיה,סודה לשתיה, שמנת חמוצה, תמצית וניל  וביצים ,לערבב במיקסר רק עד לקבלת תערובת אחידה.

לציפוי:
לערבב בקערית קינמון וסוכר.

לשמן תבנית 24 לשפוך מחצית מתערובת הבצק לתבנית ולפזר בצורה אחידה, לפזר עם כף מחצית מתערובת הסוכר והקינמון, ולפזר מחצית מכמות האגוזים, לשפוך את יתרת הבצק ע"ג כל העוגה לכסות את השיכבה הקודמת,
ושוב לפזר את יתרת הקינמון, הסוכר והאגוזים.


לאפות בחום 170-180 מעלות כ-40 דקות או עד שקיסם ננעץ בעוגה ויוצא לח/יבש.












אין תגובות: