בעבע עוגיות תמרים עירקיות טעימות, מתוקות וקריספיות, שמגישים ליד תה כהה, הכי כיף לאכול אותם חמימות , חימום קצר בתנור לפני ההגשה עושה להן רק טוב, והריח משגע!!!!!
1 כפית חוואיג' לאפיה (מי שאוהב)
מילוי :
(לנקות את החלקים הקשים ואת עוקץ התמר)
(אפשר להוסיף חוואיג' לאפיה או קינמון או הל טחון
(כ- 1/4 כפית)
ציפוי :
1 חבילה שומשום בצלחת
1 ביצה טרופה בצלוחית עמוקה
אופן הכנה:
בקערת המיקסר שמים (לפי הסדר) קמח, מלח בצד, סוכר, שימרית חוואיג' לאפיה, יוצרים גומה במרכז הקערה ומוסיפים חלמון, שמן, חמאה ו- 1 כוס מים , לערבב במיקסר עם וו לישה, במידה והבצק יבש יש להוסיף בהדרגה את המים שנותרו
עד לקבלת בצק רך מאוד (קצת דביק), לכסות במגבת את הקערה ולהניח להתפחה להכפלת הנפח (בערך כ-שעה ).
מילוי:
לאחר שניקינו את התמרים והוספנו את התבלינים (אם רוצים לא חייבים) יש להרטיב מעט את הידים וליצור מהתמרים כדורים בגודל של גולה גדולה , ולהניח בצד ע"ג צלחת.
הכנת העוגיות:
לשים נייר אפיה על גבי משטח עבודה (כך המשטח מתלכלך פחות )לוקחים חתיכה מהבצק שכבר תפח (בגודל כדור פינג פונג) משטחים אותה מעט על כף היד שמים במרכז הבצק כדור תמרים, סוגרים את הבצק על כדור התמר ומגלגלים ביד עד שלא רואים את התמרים, טובלים צד אחד של הכדור בביצה ואחר כך בשומשום, מניחים את הצד עם השומשום על גבי נייר האפייה (הצד של הבצק פונה אלינו) ובעזרת מערוך מרדדים את הכדור לעיגול שטוח ודק כ-1/2 ס"מ להניח על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה (אין צורך ברווחים גדולים) , בעזרת מזלג יש לבצע חורים בעוגיה, ברגע שמגש מתמלא יש להכניסו לתנור לאפיה ובמקביל להמשיך ליצור עוגיות נוספות .
יש לאפות בחום 180 מעלות כ-25 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות/משחימות ולהנות.
חומרים לבצק:
500 גרם קמח
1/2 כפית מלח
2 כפות סוכר
1 חלמון ביצה
100 גרם חמאה רכה
1/4 כוס שמן,
1.1/2 כוסות מים פושרים
1/2 שקית שימרית (שמרים)1 כפית חוואיג' לאפיה (מי שאוהב)
מילוי :
(לנקות את החלקים הקשים ואת עוקץ התמר)
(אפשר להוסיף חוואיג' לאפיה או קינמון או הל טחון
(כ- 1/4 כפית)
ציפוי :
1 חבילה שומשום בצלחת
1 ביצה טרופה בצלוחית עמוקה
אופן הכנה:
בקערת המיקסר שמים (לפי הסדר) קמח, מלח בצד, סוכר, שימרית חוואיג' לאפיה, יוצרים גומה במרכז הקערה ומוסיפים חלמון, שמן, חמאה ו- 1 כוס מים , לערבב במיקסר עם וו לישה, במידה והבצק יבש יש להוסיף בהדרגה את המים שנותרו
עד לקבלת בצק רך מאוד (קצת דביק), לכסות במגבת את הקערה ולהניח להתפחה להכפלת הנפח (בערך כ-שעה ).
מילוי:
לאחר שניקינו את התמרים והוספנו את התבלינים (אם רוצים לא חייבים) יש להרטיב מעט את הידים וליצור מהתמרים כדורים בגודל של גולה גדולה , ולהניח בצד ע"ג צלחת.
הכנת העוגיות:
לשים נייר אפיה על גבי משטח עבודה (כך המשטח מתלכלך פחות )לוקחים חתיכה מהבצק שכבר תפח (בגודל כדור פינג פונג) משטחים אותה מעט על כף היד שמים במרכז הבצק כדור תמרים, סוגרים את הבצק על כדור התמר ומגלגלים ביד עד שלא רואים את התמרים, טובלים צד אחד של הכדור בביצה ואחר כך בשומשום, מניחים את הצד עם השומשום על גבי נייר האפייה (הצד של הבצק פונה אלינו) ובעזרת מערוך מרדדים את הכדור לעיגול שטוח ודק כ-1/2 ס"מ להניח על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה (אין צורך ברווחים גדולים) , בעזרת מזלג יש לבצע חורים בעוגיה, ברגע שמגש מתמלא יש להכניסו לתנור לאפיה ובמקביל להמשיך ליצור עוגיות נוספות .
יש לאפות בחום 180 מעלות כ-25 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות/משחימות ולהנות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה