עוגת שזיפים עסיסית וטעימה במעט זמן הכנה :
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
1.1/2 כוסות קמח( כוס חד פעמית שתיה קרה)
1/2 שקית אבקת אפיה
1 כוס שמנת מתוקה (כוס חד פעמית שתיה קרה)
1 סוכר וניל
4-5 שזיפים (רצוי מסוג סנטה רוזה) בינוני-גדול מגולענים וחתוכים לפלחים.
שביבי שקדים לקישוט (לא חובה)
אבקת סוכר לקישוט(לא חובה
אופן הכנה :
בקערת מיקסר מערבבים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית להוסיף את תמצית הוניל והביצים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
להוסיף ידנית את מחצית מהקמח ומחצית מהשמנת המתוקה לערבב בעדינות עד למסה אחידה ,להוסיף את יתרת השמנת והקמח ולהוסיף את אבקת האפיה, לערבב רק עד שהתערובת אחידה (לא לערבב יותר מידי).
לשמן את תבנית האפיה במעט חמאה/שמן לחמם תנור לחום 180 מעלות.
להעביר את תערובת העוגה לתבנית בצורה אחידה, לסדר מעל העוגה את פלחי השזיפים, לפזר על השזיפים את הסוכר וניל,
במידה ורוצים לקשט עם פרוסות שקדים יש לפזר אותם בדפנות העוגה .
לאפות בתנור כ-30 דקות, לאחר ה-30 דקות לכסות את העוגה עם נייר אפיה (כי היא משחימה מהר) ולאפות עוד כ-15 דקות . העוגה מוכנה כשקיסם ננעץ בה ויוצא יבש.
לאחר הקרור יש לאחסן במקרר.
חומרים:
תבנית קפיצית 26
100 גרם חמאה (להוציא מקרור כ- 7 דקות לפני ההכנה)1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
1.1/2 כוסות קמח( כוס חד פעמית שתיה קרה)
1/2 שקית אבקת אפיה
1 כוס שמנת מתוקה (כוס חד פעמית שתיה קרה)
1 סוכר וניל
4-5 שזיפים (רצוי מסוג סנטה רוזה) בינוני-גדול מגולענים וחתוכים לפלחים.
שביבי שקדים לקישוט (לא חובה)
אבקת סוכר לקישוט(לא חובה
אופן הכנה :
בקערת מיקסר מערבבים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית להוסיף את תמצית הוניל והביצים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
להוסיף ידנית את מחצית מהקמח ומחצית מהשמנת המתוקה לערבב בעדינות עד למסה אחידה ,להוסיף את יתרת השמנת והקמח ולהוסיף את אבקת האפיה, לערבב רק עד שהתערובת אחידה (לא לערבב יותר מידי).
לשמן את תבנית האפיה במעט חמאה/שמן לחמם תנור לחום 180 מעלות.
להעביר את תערובת העוגה לתבנית בצורה אחידה, לסדר מעל העוגה את פלחי השזיפים, לפזר על השזיפים את הסוכר וניל,
במידה ורוצים לקשט עם פרוסות שקדים יש לפזר אותם בדפנות העוגה .
לאפות בתנור כ-30 דקות, לאחר ה-30 דקות לכסות את העוגה עם נייר אפיה (כי היא משחימה מהר) ולאפות עוד כ-15 דקות . העוגה מוכנה כשקיסם ננעץ בה ויוצא יבש.
לאחר הקרור יש לאחסן במקרר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה