פאי אגוזים קל וטעים עם כל האגוזים שאוהבים אגוזי לוז,אגוזי מלך, פקאן כיד הדמיון ובלוטות הטעם,
עוגה מעולה ליד הקפה.
חומרים לבצק:
175 גרם חמאה (להוציא 7 דקות מהמקרר לפני ההכנה)
2 כוסות (חד פעמיות שתיה קרה) קמח רגיל
1 חלמון ביצה
1/2 כוס אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל/סוכר וניל
1 כף מים קרים
תבנית פאי קוטר 26 רצוי מתפרקת
אופן הכנה:
חומרים למלית:
3/4 כוס סירופ מייפל
1/2 כוס סוכר חום
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
25 גרם חמאה מומסת
אופן הכנה:
לאחר שהבצק התקרר כ-3 שעות במקפיא יש להפעיל את התנור לחום 170 ,
בתוך קערה לשים את כל חומרי המלית ללא האגוזים ולערבב היטב בעזרת מזלג.
להוציא את הבצק מהמקפיא, לסדר את האגוזים ע"ג הבצק, לשפוך את תערובת המילוי ולהכניס לתנור לאפיה של כ-30 דקות בחום 170 מעלות (במידה והאגוזים משחימים במהירות אני שמה נייר אפייה מעל העוגה וממשיכה לאפות), לאחר 30 דקות יש להנמיך את חום התנור ל-160 מעלות לעוד כ-10 דקות הפאי מוכן כשהוא שחום ומפסיק לבעבע.
לאחר שהפאי הצטננן מעט , יש לשים בקלחת קטנה כף סירופ מיפל ולדלל בטיפה מים לערבב ולהבריש עם מברשת סיליקון את האגוזים ע"ג הפאי, על מנת ליצור ברק יפה, יש לשמור את הפאי במקרר
.
עוגה מעולה ליד הקפה.
חומרים לבצק:
175 גרם חמאה (להוציא 7 דקות מהמקרר לפני ההכנה)
2 כוסות (חד פעמיות שתיה קרה) קמח רגיל
1 חלמון ביצה
1/2 כוס אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל/סוכר וניל
1 כף מים קרים
תבנית פאי קוטר 26 רצוי מתפרקת
אופן הכנה:
לערבב את כל החומרים בעזרת מזלג עד שהתערובת פירורית להניח במקרר לקרור (1 שעה)
לאחר הקרור לרדד את הבצק (על גבי נייר אפייה) לעיגול בקוטר 30 ס"מ ולהניח על תבנית הפאי (להרים בעזרת נייר האפייה ולהפוך ע"ג התבנית, להוציא את נייר האפיה לסדר את הבצק בתבנית ( לסדר חורים שנוצרו )לחורר עם מזלג את תחתית הבצק ולהכניס למקפיא ל-3 שעות.חומרים למלית:
3/4 כוס סירופ מייפל
1/2 כוס סוכר חום
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
25 גרם חמאה מומסת
אופן הכנה:
לאחר שהבצק התקרר כ-3 שעות במקפיא יש להפעיל את התנור לחום 170 ,
בתוך קערה לשים את כל חומרי המלית ללא האגוזים ולערבב היטב בעזרת מזלג.
להוציא את הבצק מהמקפיא, לסדר את האגוזים ע"ג הבצק, לשפוך את תערובת המילוי ולהכניס לתנור לאפיה של כ-30 דקות בחום 170 מעלות (במידה והאגוזים משחימים במהירות אני שמה נייר אפייה מעל העוגה וממשיכה לאפות), לאחר 30 דקות יש להנמיך את חום התנור ל-160 מעלות לעוד כ-10 דקות הפאי מוכן כשהוא שחום ומפסיק לבעבע.
לאחר שהפאי הצטננן מעט , יש לשים בקלחת קטנה כף סירופ מיפל ולדלל בטיפה מים לערבב ולהבריש עם מברשת סיליקון את האגוזים ע"ג הפאי, על מנת ליצור ברק יפה, יש לשמור את הפאי במקרר
.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה