הריח של לחם טרי שנאפה בבית הוא ממכר , ולמיני לחמים שלפננו יש ריח, מרקם רך ואוורירי והם מלאים בטעם, אפשר להוסיף/ להחליף עשבי תיבול אחרים כמו: רוזמרין, אורגנו, בזיליקום יבש,להוסיף עגבניות מיובשות קצוצות בקיצור כל מה שאוהבים (רק לא להגזים).
מיני לחם עם תפ"א, תימין, זעתר וזיתים :
דוד משה הוא מתוק ועסיסי)
1 קג' קמח
1/2 שקית שימרית
מים פושרים כמה שנכנס כ-2.1/2 כוסות
(רצוי להשתמש במים שבישלנו את התפוח אדמה)
1 כף מלח
1 כף סוכר
1 כף תימין טרי קצוץ
1 כף זעתר (טרי בלבד) קצוץחופן זיתים קצוצים
1/2 כוס שמן קנולה
אופן הכנה
* מקלפים את התפוח אדמה וחותכים לקוביות גדולות שמים בסיר עם מים ומבשלים עד לריכוך ומקררים.
בקערה שמים 1 קג' קמח + מלח ומערבבים ,מוסיפים את תפוח האדמה שבישלנו את השמן , סוכר, עשבי תיבול, זיתים ושימרית, מוסיפים 2 כוסות מנוזל הבישול של הבטטה, מתחילים ללוש את הבצק כ-9 דקות ,
במידה והבצק יבש מוסיפים מעט מים פושרים עד שמתקבל בצק רך לח ואחיד.
מניחים להתפחה כ- 1 שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר שתפח מחלקים את הבצק ל-8 יחידות שוות ויוצרים כדורי , בעזרת הידיים מותחים את הכדורים לצורה אליפסית/ מלבנית בגובה 4 ס"מזה לא חייב להיות סימטרי(זה כל היופי) בעזרת מזלג מחוררים חורים ע"ג הלחמים ומניחים להתפחה כ- 30 דקות (יש לכסות את הלחמים במגבת/ סדין)
מכוונים תנור למצב גריל התחתית התנור יש להוסיף תבנית עם מים חמים (ליצירת אדים) מסדרים את הפיתות על תבנית אפיה (כמה שנכנס) במדף האמצעי של התנור , אופים את הלחמים
כ 8-10 דקות עד להשחמה , הופכים את הלחמים ואופים עוד 8-10 דקות עד להשחמה מהצד השני.
למי שיש בבית סיר גריל של פעם הלחמים נאפים בצורה הכי טובה והכי מהירה .
מצויין עם חמאה , רוטב פסטו , שמן זית, לטבול ולהתענג .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה