בחג פורים חמותי יהודית מכינה לנו משלוח מנות עם העוגיות הנהדרות שלפניכם , ילדי אוהבים את מילוי הקוקוס , ובעלי את מילוי האגוזים , מהכמות שלפניכם מתקבלות שפע של עוגיות, (אפשר להקפיא ולחמם בתנור בשעת הצורך והעוגיות נשמרות טריות לזמן ארוך )
חומרים לבצק:
500 גרם קמח
1/2 כפית מלח
2 כפות סוכר
1 חלמון ביצה
100 גרם חמאה רכה
1/4 כוס שמן,
1.1/2 כוסות מים פושרים
1/2 שקית שימרית (שמרים)מילוי אגוזים:
300 גרם אגוזי מלך קצוצים3/4 כוס סוכר
1/4 כפית קינמון
חצי חלבון ביצה
מילוי קוקוס60 גרם קוקוס
1/2 כוס סוכר
1/2 חלבון
1 כפית מים
אופן הכנה:
בקערת המיקסר שמים (לפי הסדר) קמח, מלח בצד, סוכר, שימרית , יוצרים גומה במרכז הקערה ומוסיפים חלמון, שמן, חמאה ו- 1 כוס מים , לערבב במיקסר עם וו לישה, במידה והבצק יבש יש להוסיף בהדרגה את המים שנותרו
עד לקבלת בצק רך מאוד (קצת דביק), לכסות במגבת את הקערה ולהניח להתפחה להכפלת הנפח (בערך כ-שעה ).
מילוי אגוזים:
במג'ימיקס לטחון את הסוכר עם חצי כוס אגוזים לכמה דקות, עד שהסוכר דק יותר , להוסיף את יתרת האגוזים ולקצוץ גס
להעביר לקערה, להוסיף תבלינים חלבון ומים לערבב עד לקבלת תערובת לחה.
מילוי קוקוס :
לערבב בקערה את הקוקוס, הסוכר, החלבון, וכפית המים עד לתערובת פירורית.
הכנת העוגיות:
לאחר התפיחה יש לחלק את הבצק ל-4 חלקים (2 חלקים למילוי אגוזים ו-2 חלקים ללמילוי קוקוס ), לרדד על גבי משטח אפייה מקומח (אני עושה זאת ע"ג נייר אפייה מקומח) 1/4 מהבצק לעלה דק כ-1/2 ס"מ לקרוץ עיגולים בעזרת כוס( קוטר הכוס יקבע את גודל העוגיה) , להוציא בצק עודף (אנו נרדד שוב את השאריות ) לשים כפית מהמלית בכל עיגול (ראה תמונה) לסגור צד אחד של העיגול לצידו השני וליצור חצי עיגול , להדק היטב ולשים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה
להמשיך ליצור את העוגיות עם שאריות הבצק (וה-1/4 הנוסף) .
לאפות בחום 180 מעלות כ-25 דקות או עד שמזהיב.
את עוגיות הקוקוס מכינים באותו אופן רק שבמקום להשאיר את הבצק בצורת חצי כדור אני מותחת את חצי הכדור לאורך ויוצרת "צורה של "אצבע" ראה תמונה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה