פאי תפוחים מתוק וחמצמץ נימוח ויפה עם ארומה של קינמון ווניל מתאים לראש השנה.
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה בצק:
תבנית פאי בקוטר 26-28 נשלפת
חומרים לבסיס:
200 גרם חמאה
1 כוס אבקת סוכר
1 כף ליקר אמרטו
1 כף מים1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה בצק:
לערבב את כל החומרים בעזרת מזלג עד שהתערובת פירורית לחלק את הבצק ל-2 חלקים שווים ולהניח במקרר לקרור (1 שעה) לאחר הקרור לקחת חצי מכמות הבצק ולרדד (על גבי נייר אפייה) לעיגול בקוטר 30 ס"מ ולהניח על תבנית הפאי (להרים בעזרת נייר האפייה ולהפוך ע"ג התבנית, להוציא את נייר האפיה לסדר את הבצק בתבנית ( לסדר חורים שנוצרו )לחורר עם מזלג את תחתית הבצק ולהכניס למקפיא ל-2 שעות.
את החצי השני של הבצק יש לרדד על נייר אפייה מקומח, לעיגול בקוטר 30 ס"מ בעובי 1/2 ס"מ ולחתוך לרצועות ברוחב 2 ס"מ לשמור במקרר על גבי נייר האפיה עד לשימוש (את הרצועות נניח ע"ג הפאי לפני האפיה ליצירת רשת.)
חומרים למילוי:
7 תפוחי עץ ירוקים מסוג סמית קלופים ונקיים מהליבה, חתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
1.1/4 כוסות סוכר (כוס חד פעמית שתיה קרה)
1 כף דבש
30 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס אגוזים קצוצים (לא חובה)
1 כף (גדושה) קמח
1 כפית תמצית וניל
1 כפית שטוחה קינמון.
אופן הכנה: לשים בקערה את תפוחי העץ החתוכים, סוכר,קינמון,דבש,תמצית וניל,דבש,חמאה מומסת ,קמח,לערבב הכל בקערה.
הרכבת הפאי:
להוציא את הבצק מהמקפיא ולהכניס לתנור מחומם מראש בחום 180 מעלות לאפיה של 15 דקות ,
מוצאים מהתנור ושמים את מלית התפוחים , מסדרים את רצועות הבצק שהכנו בצורת רשת ע"ג הפאי לאורך ולרוחב (ראה תמונה ) להבריש את הרצועות בביצה טרופה ולאפות עוד כ-40 דקות עד שהמאפה זהוב/שחום.
לקרר ולפזר אבקת סוכר.
*** במידה ורוצים לקשט את הדפנות של הפאי עם שקדים פרוסים כ- 10 דקות לפני תום האפיה יש להוציא את הפאי מהתנור למרוח ביצה על הדפנות ולפזר שקדים פרוסים מסביב ולהחזיר לתנור לאפיה.
את החצי השני של הבצק יש לרדד על נייר אפייה מקומח, לעיגול בקוטר 30 ס"מ בעובי 1/2 ס"מ ולחתוך לרצועות ברוחב 2 ס"מ לשמור במקרר על גבי נייר האפיה עד לשימוש (את הרצועות נניח ע"ג הפאי לפני האפיה ליצירת רשת.)
חומרים למילוי:
7 תפוחי עץ ירוקים מסוג סמית קלופים ונקיים מהליבה, חתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
1.1/4 כוסות סוכר (כוס חד פעמית שתיה קרה)
1 כף דבש
30 גרם חמאה מומסת

1 כף (גדושה) קמח
1 כפית תמצית וניל
1 כפית שטוחה קינמון.
אופן הכנה: לשים בקערה את תפוחי העץ החתוכים, סוכר,קינמון,דבש,תמצית וניל,דבש,חמאה מומסת ,קמח,לערבב הכל בקערה.
הרכבת הפאי:
להוציא את הבצק מהמקפיא ולהכניס לתנור מחומם מראש בחום 180 מעלות לאפיה של 15 דקות ,
מוצאים מהתנור ושמים את מלית התפוחים , מסדרים את רצועות הבצק שהכנו בצורת רשת ע"ג הפאי לאורך ולרוחב (ראה תמונה ) להבריש את הרצועות בביצה טרופה ולאפות עוד כ-40 דקות עד שהמאפה זהוב/שחום.
לקרר ולפזר אבקת סוכר.
*** במידה ורוצים לקשט את הדפנות של הפאי עם שקדים פרוסים כ- 10 דקות לפני תום האפיה יש להוציא את הפאי מהתנור למרוח ביצה על הדפנות ולפזר שקדים פרוסים מסביב ולהחזיר לתנור לאפיה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה