יום חמישי, 29 בספטמבר 2011

קונקורד שוקולד לבן



עוגת קונקורד שוקולד לבן עוגה מ ד ה י מ ה !!!! לאוהבי השוקולד הלבן עוגה מומלצת במיוחד.


תבנית 26
בסיס:
2  ביצים
2 כפות אגוזי מלך טחונים
1/2 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
1/2 אבקת אפיה
1 כף שמן

מרנג אגוזים:
4 חלבונים
3/4 כוס סוכר
13/4 כוס אבקת סוכר
3/4 כוס אגוזי מלך טחונים
1/2 כפית נס קפה (פשוט)

למוס:
250 גרם שוקולד לבן
2 שמנת מתוקה
1/2 כפית נס קפה (של עלית)(לא חובה)
2 כפות איסטנט פודינג וניל

 אופן הכנה:
יום לפני הכנת העוגה: לשים בסיר קטן , 1 שמנת מתוקה + 250 גרם שוקולד לבן וחצי כפית נס קפה  לחמם על הגז עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה , לקרר מעט ולהכניס למקרר מכוסה לפחות ל-12 שעות.

בסיס:
להקציף ביצים (שלמות) להוסיף את הסוכר בהדרגה ואת האבקת האפיה עד שמתקבלת תערובת בהירה ואורירית , מוספים ידנית את הקמח והאגוזים ומערבבים בתנועות עדינות על מנת לא לשבור את הקצף עד לקבלת בלילה אחידה.
לשמן אאת תבנית האפיה לפזר את התערובת בצורה אחידה ולאפות בחום 180 מעלות כ-14 דקות או עד שהמאפה מזהיב (או עד שקיסם שננעץ יוצא נקי)

מרנג אגוזים: להקציף את החלבונים לקצף נוקשה להוסיף בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף מבריק וקשה
להוסיף ידנית את האגוזים ואבקת הסוכר ולערבב בעדינות עד לקבלת תערובת  אחידה .
לשים על תבנית תנור נייר אפייה לצייר בעיפרון עיגול בקוטר 24 (אפשר עם צלחת )לזלף/ולמרוח את מרנג האגוזים בצורה אחידה על כל העיגול, .ביתרת הקרם מזלפים פסים ארוכים לאורך נייר האפיה.
להכניס לתנור בחום 110 מעלות ל-1.1/2 שעות , להוציא ולקרר.

למוס: בקערת המיקסר לשים את תערובת השוקולד והשמנת שהכנו יום לפני , להוסיף את השמנת הנוספת ואיסטנט פודינג וניל ולהקציף עד לקבלת קרם אורירי (לא להקציף יותר מידי ).

הרכבת העוגה :
מורחים 1/3 מכמות הקרם על גבי הבסיס, מניחים את המרנג על הקרם, מורחים את המוס שנשאר  שומרים במקרר כ-12 שעות עד להגשה (אפשר לשים כ-2 שעות במקפיא ו-3 שעות במקרר) סמוך להגשה יש לחתוך את את המרנגים שהכנו לפסים של 6 ס"מ ולסדר על פני העוגה ובדפנות אפשר לפזר מעל מעט אבקת סוכר









  

.

אין תגובות: