יום שלישי, 6 בספטמבר 2011

סיגרים מרוקאים מתוקים

סיגרים מרוקאים מתוקים במילוי אגוזים ,במילוי קוקוס, אי אפשר להפסיק לאכול אותם ,הם מתוקים,קריספים ומענגים את החך, עם כוס תה ונענע זה קינוח מושלם לסוף הארוחה, הכנתם אינה קלה אך טעמם שווה את העבודה,



חומרים לבצק:
1/2 ק"ג קמח
3/4 כוס מים
3/4 כוס שמן
2 כפות חומץ

או לקנות עלי סיגרים מוכנים (ולחצות לחצי כל עיגול) ולחסוך המוןןןןן עבודה .
שמן לטיגון עמוק


סירופ סוכר:
1/2 ק"ג סוכר
1 כוס מים
1 כף מיץ לימון

אופן הכנת הסירופ:
שמים בסיר את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-20 דקות ומוסיפים את מיץ הלימון ל-5 דקות נוספות עד לקבלת סירופ סמיך.

חומרים למילוי קוקוס:
250 גרם קוקוס
סירופ סוכר מהסירופ שהכנו (כמה שנכנס עד לקבלת תערובת לחה)
1 חלבון.

אופן הכנה מילוי קוקוס :
לערבב בקערה את הקוקוס, החלבון, להוסיף בהדרגה את סירופ הסוכר, עד לתערובת לחה (שאפשר ליצור ממנה צורה של נקניק/גליל).


חומרים למילוי אגוזים:
250 גרם אגוזי מלך
1/2 כוס סוכר
1 חלבון ביצה
1/4 כפית קינמון
1 כפית מים

אופן הכנה מילוי אגוזים:
במג'ימיקס לטחון את הסוכר עם חצי כוס אגוזים לכמה דקות, עד שהסוכר דק יותר , להוסיף את יתרת האגוזים ולקצוץ גס
להעביר לקערה, להוסיף קינמון, חלבון ומים לערבב עד לקבלת תערובת לחה.


אופן הכנת הבצק :
במידה ועושים עם עלי סיגר מוכנים (יש לדלג על פיסקה זו)
שמים בקערה את המים, השמן, החומץ ומוסיפים בהדרגה את הקמח עד לקבלת בצק אחיד ונעים למגע, מחלקים את הבצק  ל- 8 כדורים , מניחים בצד ל- 20 דקות.
מרדדים על משטח מקומח (ורצוי גם על גבי נייר אפיה פחות מלכלך) כל כדור בצק למלבן דק מקמחים גם מלמעלה ומקפלים למרובע (כמו שמקפלים מגבת) מניחים בצד לשעה ,
מרדדים את הבצק למלבן דק (אני עשיתי זאת עם מכונת פסטה זה יותר קל, בהתחלה עם מספר 8 , 6, ובסוף 4  )
חותכים למרובעים בגודל 12/10 ס"מ, (אם עובדים עם עלי הסיגר מוכנים יש לחתוך אותם לחצי ואז למלא כל חצי באותו האופן ).
מניחים בקצה כל מלבן מילוי אגוזים (בערך כף ) בצורת גליל , מגלגלים לסיגר תוך כדי הכנסת הקצוות (משני צידי במלבן ) לתוך הגילגול, (על מנת שהסיגר לא יפתח בזמן הטיגון) ומניחים בצד, כשהתפר כלפי מטה ל-1/2 שעה .
ממלאים באותה צורה את הסיגרים עם הקוקוס .
אם
מטגנים את הסיגרים בשמן חם ועמוק, עד לקבלת צבע זהוב , מוציאים לנייר סופג, מצננים מעט וטובלים בסירופ שהכנו בעודו מתחמם על להבה נמוכה .
על סיגר הקוקוס יש לפזר קוקוס על מנת להבדיל ביניהם.
להוציא ולהגיש, במידה ונישאר (אני בספק) יש לשמור במקרר.







אין תגובות: