פאי פרג ותמרים לא רק בפורים, לכל אוהבי הפרג פאי טעים ונימוח מומלץ!!
חומרים לבסיס:
200 גרם חמאה
1 ביצה
3 כוסות קמח (כוס חד פעמית שתיה קרה)1 כוס אבקת סוכר
1 כף ליקר אמרטו
1 כף מים
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה בצק:
לערבב את כל החומרים בעזרת מזלג עד שהתערובת פירורית לחלק את הבצק ל-2 חלקים שווים ולהניח במקרר לקרור (1 שעה) לאחר הקרור לקחת חצי מכמות הבצק ולרדד (על גבי נייר אפייה) לעיגול בקוטר 30 ס"מ ולהניח על תבנית הפאי (להרים בעזרת נייר האפייה ולהפוך ע"ג התבנית, להוציא את נייר האפיה לסדר את הבצק בתבנית ( לסדר חורים שנוצרו )לחורר עם מזלג את תחתית הבצק ולהכניס למקפיא ל-2 שעות.
את החצי השני של הבצק יש לרדד על נייר אפייה מקומח, לעיגול בקוטר 30 ס"מ בעובי 1/2 ס"מ ולחתוך לרצועות ברוחב 2 ס"מ לשמור במקרר על גבי נייר האפיה עד לשימוש (את הרצועות נניח ע"ג הפאי לפני האפיה ליצירת רשת, ראה צילום)
את החצי השני של הבצק יש לרדד על נייר אפייה מקומח, לעיגול בקוטר 30 ס"מ בעובי 1/2 ס"מ ולחתוך לרצועות ברוחב 2 ס"מ לשמור במקרר על גבי נייר האפיה עד לשימוש (את הרצועות נניח ע"ג הפאי לפני האפיה ליצירת רשת, ראה צילום)
חומרים למילוי:
400 גרם פרג טרי טחון
1.1/4 כוסות חלב
100 גרם חמאה
3/4 קופסה ממרח תמרים
3 כפות דבש
אופן הכנה :
בסיר בינוני יש לשים: חמאה, חלב, דבש, ממרח תמרים ופרג לבשל על הגז עם אש בינונית עד להמסת החמאה וקבלת תערובת אחידה (כמו ממרח) אם התערובת יבשה יש להוסיף עוד מעט חלב. לקרר.
הרכבת הפאי:
לחמם תנור ל-180 מעלות ולאפות את תחתית הפאי כ-15 דקות , להוציא מהתנור ולמלא את הבצק במילוי הפרג, לסדר את רצועות הבצק שהכנו על גבי התבנית במרווחים שווים לאורך ולאחר מכן לרוחב (במידה והרצועות נקרעות מעט יש לחבר אותם על גבי הפאי אל דאגה לא יראו זאת לאחר האפיה) יש להבריש את רצועות הבצק בחלמון ביצה.
להחזיר לתנור ולאפות עוד כ- 25- 30 דקות עד שהרצועות מקבלות צבע שחום .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה